Petržalka 2029: Vypĺňanie dotazníka ukončené. Výhercom blahoželáme

Teší nás, že záujem o veci verejné prejavilo až neuveriteľných viac než 900 z vás.

Od začiatku júla mali všetci obyvatelia a návštevníci Petržalky možnosť písomne i elektronicky vypĺňať dotazník, ktorým sa zapojili do tvorby programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja (PHSR) pod názvom PETRŽALKA 2029. 

Strategický dokument na obdobie päť až sedem rokov potrebuje vypracovať a implementovať každá samospráva na Slovensku.

Kľúčový materiál určuje ďalšie smerovanie obce a jeho obsahom sú okrem iného aj prioritné ciele, ktoré chce dlhodobo rozvíjať s ohľadom na potreby verejnosti.

Najľudnatejšia mestská časť si v pláne rozvoja na najbližších sedem rokov stanovila sedem hlavných priorít ŠKOLSTVO, MOBILITA, EKOLÓGIA, INVESTÍCIE, SOCIÁLNA PRÁCA, KULTÚRA A ŠPORT. Ich výber spočíval v snahe urobiť z Petržalky kultúrnejšiu, sociálnejšiu a lepšiu mestskú časť pre život náš všetkých.

A práve preto bol dôležitý aj váš názor. Odbitím poslednej júlovej hodiny sme ukončili zasielanie vyplnených dotazníkov a veľmi nás teší, že až viac než 900 z vás sa zaujíma o život i budúcnosť Petržalky. ĎAKUJEME!

ČO ĎALEJ?

Vaše tipy, idey či sťažnosti budeme v nasledujúcich dňoch dôkladne skúmať a vyhodnocovať. Mesiace august až december 2022 sa tak ponesú v znamení odborného rozlúsknutia obdržaných dát a tvorbe plánu.

V priebehu novembra 2022 sa k vyhodnotenému materiálu bude môcť opäť vyjadriť široká verejnosť. To znamená, že o finálnej verzii nášho plánu budete opäť rozhodovať vy, čím docielime najhlbšiu integráciu všetkých konštruktívnych nápadov, ideí a postrehov. Veríme, že v novom roku 2023 bude Plán 2029 plne dokončený a konečne sa dočká aj živej prezentácie medzi vami. VIAC INFO TU.

A aby ste boli ešte väčšmi motivovaní, ako sme sľúbili, v auguste 10 z vás náhodne vyžrebujeme a odmeníme malými darčekmi priamo z dielne našej samosprávy.

ĎAKUJEME, že ste s nami a už teraz sa tešíme na ďalšie vaše pripomienky.

#planpetrzalka2029 #petrzalkamaka

web od 2day