PETRŽALKA 2029: Pracovné skupiny makajú na kvalitnej podobe programu

Priestor dostane opäť verejnosť.

Lepší život v Petržalke je našou každodennou prioritou, čoho dôkazom je i tvrdá a neúnavná práca našich kolegov nielen v teréne.

Hoci intenzívne a s pravidelnosťou makáme na všakovavých zlepšovákoch, nepochybne je stále na čom pracovať.

Jedným z nástrojov je iniciatíva PETRŽALKA 2029 ako program hospodárskeho a sociálneho rozvoja. Ten tvorí kostru ďalšieho smerovania našej mestskej časti.

Jeho súčasťou je aj sedem hlavných priorít, ktoré spadajú do kompetencií a rozpočtu našej mestskej časti: ŠKOLSTVO, MOBILITA, EKOLÓGIA, INVESTÍCIE, SOCIÁLNA PRÁCA, KULTÚRA A ŠPORT.

Ešte donedávna ste sa k nim mohli vyjadriť aj vy prostredníctvom nášho offline a online dotazníka.

Ako sme sľúbili, v súčasnosti už prebiehajú stretnutia, kde o jednotlivých bodoch diskutujú pracovné skupiny zložené z interných i externých odborníkov i miestnych poslancov s cieľom zapracovať vaše zmysluplné a konštruktívne návrhy, idey či výhrady do ucelenej podoby.

Prvý augustový týždeň, konkrétne v v utorok zasadala skupina expertov územného plánovania a dopravy. Hneď nasledujúci deň sa stretli odborníci na sociálnu oblasť a vo štvrtok 4. augusta sa zase konala interná porada pracovnej skupiny na tému energetika.

Zatiaľ čo v aktuálnej prvej fáze pracujú experti z danej oblasti na analýze predošlých rokov a navrhovaní tých budúcich, v druhej fáze budú výsledky ich práce prerokované so širokou verejnosťou. To znamená, že priestor na vyjadrenie názoru dostanete opäť vy, obyvatelia Petržalky.

Záverečná fáza bude v rukách poslancov – už nového – miestneho zastupiteľstva, ktorí o finálnej podobe dokumentu rozhodnú v roku 2023 svojím hlasovaním.

Ak vás projekt Petržalka 2029 zaujíma, VIAC INFO nájdete na našom webe PLAN.PETRZALKA.sk.

O ďalšom vývoji podoby programu a zasadnutiach našich odborných skupín vás budeme opäť čoskoro informovať prostredníctvom našich komunikačných kanálov. Pretože veľké výzvy riešime spolu s vami.

#petrzalka2029 #petrzalkamaka

web od 2day