Okolo Slovenska v Petržalke štartuje už o necelý týždeň

Vychutnajte si jedinečnú atmosféru a stretnite svoje cykloidoly naživo.

Už o šesť dní najväčšie slovenské sídlisko privíta na Dostihovej dráhe prestížne cyklistické podujatie OKOLO SLOVENSKA 2022. Z prvotne avizovaných šiestich WorldTour tímov veľkolepé cyklistické preteky odštartujú svoj 66. ročník nakoniec so štyrmi z nich.

Fanúšikovia cyklistiky si prídu na svoje nielen vďaka úžasným dvojkolesovým tátošom, ale najmä kvôli ich hviezdnym majiteľom a účastníkom svetových súťaží.

Naživo uvidíte najlepší tím sveta Quick Step Alpha Vinyl Team a tiež ďalšie 3 tímy najvyššej ligy – Israel Premier Tech, Astana Qazaqstan a Jumbo Visma. Zo zvučných mien sa predbežne počíta s hviezdami ako Michael Morkov, známym prípravou špurtov pre lídrov Quick Stepu, Zdeněk Štybar, Josef Černý i Martin Svrček, ktorý je aktuálne jediným Slovákom na WT scéne.

Hoci na podujatí bude tentokrát chýbať najúspešnejší slovenský cyklista a víťaz minuloročného podujatia Peter Sagan, na štarte sa objaví jeho brat Juraj Sagan i ďalších 15 Slovákov.

Po úvodnej prezentácii tímov bude nasledovať PROLÓG v dĺžke 7 kilometrov. Štart z našej Dostižky je naplánovaný na 16:15 s trasou po Kutlíkovej ulici a Dolnozemskej ceste k čerstvo zrekonštruovanému dielu sochára Karola Lacka – Holubici mieru. Vyhlasovanie výsledkov sa očakáva približne o 18:50.

Celú akciu návštevníkom spríjemnia i mnohé sprievodné akcie. Krkolomné kúsky petržalských gymnastov z klubu Danubia a ľudové piesne v podaní súboru Petržalská Melódia prestriedajú adrenalínové predstavenie krasojazdkýň Act 4 Slovakia i dychberúce kúsky majstra sveta v triale Jána Kočiša.

Sprievodný program zavŕši koncert Peter Cmorík s kapelou a vystúpenie Samuela Tomečka s Milujem Slovensko Band. Chýbať, samozrejme, nebudú ani darčeky od reklamných partnerov a po vyhlásení výsledkov aj ceny v tombole.

A čo je najlepšie, vyskúšať jazdu po trati prológu si s mestskou časťou Bratislava-Petržalka môže naozaj každý. Súčasťou medzinárodných pretekov je totiž opäť aj podujatie ENERGIA NA KOLESÁCH.

Cieľom hromadnej cyklojazdy je poukázať na prevenciu cukrovky a podporiť tak zdravý životný štýl. REGISTRÁCIA cyklistov bude spustená priamo na mieste od 12:00 a na trať prológu spoločne vyrazíme o 13:10. VIAC INFO o sprievodnom podujatí DIAPOZITÍVNA ENERGIA NA KOLESÁCH nájdete TU.

Navyše, vďaka podpore vlády SR budú môcť fanúšikovia sledovať preteky na staniciach Eurosport a Šport RTVS, čím sa aj za pomoci národnej agentúry Slovakia Travel a jedného z hlavných sponzorov podujatia opäť podarí dostať zábery našej malebnej krajiny k miliónom zahraničných divákov. VIAC INFO o podujatí TU www.OKOLOSLOVENSKA.com.

Vidíme sa v utorok 13. septembra na našej Dostižke.

#petrzalkasportuje #petrzalkapomaha #petrzalkazije

web od 2day