Požiadajte o dotáciu na kontajnerové stanovište. Už len do konca septembra

Od magistrátu môžete získať až 5000 EUR.

V Petržalke snáď neexistuje bytový či rodinný dom, ktorý by sa zaobišiel bez kontajnerov.

Obzvlášť nie v dobe, kedy sa stále viac snažíme chrániť životné prostredie aj recykláciou, čo si však vyžaduje stále väčšie množstvo druhov nádob na rozličné odpady. Tie zaberajú pomerne veľkú plochu verejného priestoru a zásadným spôsobom tak ovplyvňujú aj kvalitu nášho okolia.

V lepšom prípade sú tieto zberné nádoby skryté, no nie každý bytový dom v Petržalke takúto možnosť naozaj má. Obyvatelia najväčšieho sídliska iste vedia, o čom hovoríme.

Riešenie ponúkajú kontajnerové stanovištia, ktoré zberné nádoby nielen ukrývajú, ale častokrát aj zabraňujú vandalom alebo vtákom vo vyberaní odpadkov a znečisťovaniu okolia.

Veľmi tak vítame ďalšie kolo výzvy na opravy kontajnerových stanovíšť z dielne kolegov z bratislavského magistrátu, ktorú spustili ešte v júni. Zámerom je pomôcť vytvoriť kvalitný a estetický priestor podľa manuálov Metropolitného inštitútu Bratislavy, a tým opäť o čosi skrášliť mesto, v ktorom spolu žijeme.

Čas požiadať o dotáciu v maximálnej výške 5000 EUR na jeden projekt sa však kráti. Oprávnené spoločenstvá vlastníkov bytov či právnické osoby tak môžu urobiť už len do 30. SEPTEMBRA. Jednou z kľúčových podmienok získania dotácie je ale vlastnícky vzťah k pozemku, na ktorom dané stojisko stojí.

DOTÁCIU MÔŽETE POUŽIŤ NA:

  • nákup materiálov na vybudovanie kontajnerového stanovišťa;
  • stavebné a konštrukčné práce;
  • vytvorenie vegetačnej strechy alebo inej zelenej plochy.

VIAC INFO nájdete TU alebo TU.

ĎAKUJEME, že vám na čistej a zelenej Petržalke spolu s nami záleží.

#zelenapetrzalka

web od 2day