Festival Zmierenia prinesie do Petržalky dôležitý odkaz

Potrvá od 9. do 11. septembra.

Bratislava a s ňou i naša Petržalka vždy stáli na križovatkách ciest a osudov. Dejiny, ktoré prechádzali ulicami nášho sídliska často ukazovali tú najkrutejšiu a najtragickejšiu tvár.

Nie div, že práve v našej mestskej časti sa vďaka kolegom z Kultúrnych zariadení Petržalky tento rok bude konať FESTIVAL ZMIERENIA, ktorý v sebe spája dva medzinárodné pamätné dni. Európsky deň židovskej kultúry a dedičstva a Deň obetí holokaustu a rasového násilia.

Pri tejto príležitosti to bude počas troch dní v DK Zrkadlový háj a Dom kultúry Lúky znieť rôznorodosťou kultúr, ktoré boli, a častokrát, žiaľ, stále sú, po stáročia utláčané a opradené stereotypnými a iracionálnymi predsudkami.

Zainteresovaní odborníci vám od 9. do 11. septembra prostredníctvom diskusií priblížia, ako sa pod vplyvom času menilo postavenie dotknutých skupín a cez umenie ich predstaviteľov vám dovolia načrieť do ich vnútra a prežívania týchto zmien.

Tešiť sa môžete nielen na diskusie naslovovzatých špecialistov, ale napríklad aj na koncert skupiny Pressburger Klezmer Band, na začiatku ktorého prebehne tanečný workshop s Lindou Luptákovou. VIAC INFO TU.

ĎAKUJEME, že spoločne s nami nezabúdate na kľúčové udalosti formujúce súčasnosť.

#kulturavpetrzalke

web od 2day