Okolo Slovenska je na konci

V Petržalke sme si ale začiatok pretekov užili naplno.

V utorok 13. septembra Petržalka prvýkrát v histórii hostila podujatie s medzinárodnou účasťou Okolo Slovenska.

Veľkolepý 66. ročník plný svetových hviezd po prezentácii jednotlivých tímov odštartoval práve z nášho Závodiska prológom o dĺžke 7 kilometrov.

S časom 7 minút a 33 sekúnd sa jeho víťazom stal iba 22-ročný Ethan Vernon z tímu Quick-Step – Alpha Vinyl, čím sa stal majiteľom najcennejšieho trička ŽLTEJ FARBY.

Aj zvyšné dve miesta na stupni víťazov obsadili zvučné mená z rovnomenného tímu. Zatiaľ čo na druhom mieste skončil český cyklista Josef Černý, bronzový stupienok obsadil známy Dán Michael Mørkøv.

To však ale nebolo všetko. Tí odvážnejší si trasu samotného prológu mohli vyskúšať na vlastnej koži v rámci pravidelnej akcie Energia na kolesách, ktorej cieľom je poukázať na prevenciu cukrovky a podporiť tak zdravý životný štýl.

Všetci návštevníci Dostižky mali zase možnosť vychutnať si bohatý kultúrny program, zadarmo sa občerstviť v stánku petržalskej samosprávy alebo dostať malý darček od kolegov z miestneho úradu či od našich priateľov z Okolo Slovenska, Ministerstva obrany SR a ďalších.

Víťazom a rovnako tak všetkým pretekárom i organizátorom veľkolepej súťaže, ktorá naše malebné Slovensko aj vďaka televíznemu prenosu Šport RTVS a Eurosport pozitívne ukázala po celom svete, aj v mene mestskej časti Bratislava-Petržalka srdečne blahoželáme.

A hoci sa práve dnes 17. septembra preteky Okolo Slovenska končia, už teraz sa spoločne s vami tešíme na ďalší ročník. Veríme, že ho budeme mať opäť možnosť odštartovať v našej Petržalke.

#petrzalkasportuje #okoloslovenska

web od 2day