Aj Petržalka pomáha ľuďom bez domova zabezpečiť sa na zimu

Pridávame niekoľko užitočných tipov, ako na to.

Horúce letné dni vystriedal dážď a výrazné ochladenie, s čím sa u mnohých dostavila i pochmúrna nálada.

Či už ide o bežný sprievodný jav jesennej únavy alebo iba o vplyv počasia nevedno, no v mestskej časti Bratislava-Petržalka sme radi, že danému stavu nepodľahli všetci obyvatelia.

Práve naopak. U mnohých stále badať energiu a chuť pomáhať druhým.

Reč je o teplom zimnom šatstve, ktoré doslúžilo a iba zaberá posledné voľné miesto v skrini. Práve to sa pred blížiacou sa zimou hodí ľuďom bez domova či iným sociálne slabším skupinám, ktorým príjmy neumožňujú kúpu nového oblečenia.

Naše kolegyne z referátu sociálnych vecí pre vás zisťovali, kde je v rámci Petržalky možné odniesť veci a v dobrom stave ich tak podarovať tým, ktorí to naozaj potrebujú.

  • Vagus – nezisková organizácia prijíma teplé oblečenie IBA po telefonickej dohode na čísle 0910 302 257. Priniesť ho môžete na adresu „Domec“ Mýtna ulica číslo 33.
  • Caritas Slovakia – Slovenská katolícka charita prejavila záujem výlučne o teplé veci v zachovalom a funkčnom stave pre vekovú kategóriu od 3 rokov vyššie. Odovzdať ich môžete na jej pobočke Jasovská 6, a to od pondelka do stredy vždy od 9:00 do 17:00 a v piatky od 9:00 do 13:00.
  • Betlehem Matky Terezy – Keďže priestory na uskladnenie oblečenia komunitnému centru kapacitne nepostačujú, teplé veci najmä pre mužov môžete nosiť iba v malých množstvách. Dvere pre darcov sú otvorené na Rovniankovej 10 počas pracovných dní okrem štvrtka v časoch 8:00 až 11:30, 14:30 až 17:00 a od 19:15 do 20:30.

V mene našej samosprávy vás prosíme o rešpektovanie požiadaviek menovaných organizácií.

Zároveň vopred ĎAKUJEME našim priateľom za spoluprácu a vám, milí Petržalčania, za záujem i ochotu nezištne pomáhať. Ste skvelí.

#petrzalkapomaha

web od 2day