Petržalskí makači sa zamerali na cestné retardéry

Približne po roku sa v Petržalke vynovilo približne 20 spomaľovačov.

Pravidelne zdôrazňujeme, že bezpečnosť obyvateľov i návštevníkov je pre našu mestskú časť vždy na prvom mieste.

Najnovším dôkazom sú opravené a namaľované spomaľovacie prahy po celej Petržalke, ku ktorým pribudlo i niekoľko vyčistených a vynovených žľabov.

Údržba retardérov závisí od ich typu. Zatiaľ čo na tých kovových je potrebné vymeniť jednotlivé opotrebované platne, tie asfaltové stačí opätovne namaľovať.

Hoci sa údržba spomaľovačov môže zdať nenáročná, negatívnym sprievodným javom je vždy pravidelné zabezpečenie plynulej premávky, dôsledné označenie komunikácie kužeľmi i výrazné označenie pracovníkov reflexnými prvkami.

 

 

Napriek uvedeným povinnostiam sa nám ale darí opravovať retardéry po celom našom sídlisku, a to približne v ročnom intervale.

O renováciu spomaľovačov sa starajú šikovní petržalskí makači, ktorí aktuálnymi opravami reagovali aj na vaše viaceré podnety. Spomaľovacie pruhy ako od Matella nájdete v uliciach:

  • Znievska, Vyšehradská, Tupolevova, Strečnianska, Romanova, Medveďovej, Pifflova, Kolmá, Hrobákova, Dudova a Ambroseho.

A čoskoro pribudnú aj ďalšie na Gessayovej, Wolkrovej, Ondreja Štefanka a Starhradskej. 

 

Sme presvedčení, že podobné opravy prispejú k lepšej bezpečnosti na našich cestách, o ktorej sa, žiaľ, v dôsledku zlyhania ľudského faktora v poslednej dobe hovoriť veľmi nedá.

Zároveň pripomíname, že svoju Petržalku zastihnete aj na adrese podnety@petrzalka.sk alebo cez obľúbené aplikácie WhatsApp a Messenger.

ĎAKUJEME, že sa zaujímate o veci verejné spolu s nami.

#petrzalkamaka

web od 2day