Jesenná deratizácia verejných priestranstiev v Petržalke začína už 17. októbra

V rámci petržalskej samosprávy potrvá do piatka 21. októbra (vrátane).

Aj vy ste si v detstve želali, aby vám vaši miesto psa kúpili radšej potkana?

Nuž, biely potkan s červenými očkami a čistučkým kožúškom môže byť pre niekoho rozkošný spoločník, ale pokiaľ sa tieto voľne žijúce hlodavce rozmnožia v okolí vášho domova a nebodaj vám cez stupačky prelezú do bytu, to už je vskutku iná „podívaná“.

Aby sme zamedzili šíreniu potkanej populácie, a tým vzniku epidemiologického rizika v oblasti verejného zdravia, je nevyhnutné vykonávať pravidelnú celoplošnú a synchrónnu deratizáciu.

Aj z tohto dôvodu prebiehajú na jar a na jeseň vždy dve vlny deratizácie. Kým jedna je pod taktovkou Bratislavského kraja, tú druhú má na starosti naša mestská časť.

Zatiaľ čo tá prvá na základe nariadenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva hlavného mesta Bratislava už od 1. októbra prebieha a potrvá do 30. novembra, celopetržalská deratizácia začne v pondelok 17. októbra podľa nasledujúceho harmonogramu:

  • PONDELOK 17. október: Dvory 4, Dvory 5, Dvory 6, Kopčany
  • UTOROK 18. október: Háje 2, Háje 3, Starý Háj, Ovsište
  • STREDA 19. október: Háje 1, Dvory 1, Dvory 2, Dvory 3
  • ŠTVRTOK 20. október: Lúky 1, Lúky 2, Lúky 3, Lúky 6
  • PIATOK 21. október: Lúky 4, Lúky 5, Lúky 7, Lúky 8

INFO o celoplošnej deratizácii v Petržalke vrátane mapy dotknutých lokalít nájdete TU – Harmonogram jeseň 2022. 

Viac o našej jesennej časti veľkého upratovania nájdete na PETRZALKA.sk/udrzba.

Vykonanie celoplošnej preventívnej deratizácie podľa harmonogramu môže byť primerane prerušené v prípade nepriaznivých poveternostných podmienok, ktoré objektívne bránia výkonu činnosti, o čom budeme obyvateľov včas informovať.

Zabrániť nežiaducemu množeniu hlodavcov vieme spoločnou zodpovednosťou. ĎAKUJEME, že nekŕmite voľne žijúce zvieratá a nenechávate zvyšky potravy na verejnom priestranstve.

#petrzalkapomaha

web od 2day