Petržalčatám rastú nové ihriská ako huby po daždi

S opravami zďaleka nekončíme.

Mestská časť Bratislava-Petržalka spravuje až 55 verejných detských ihrísk. Roky sa však podpísali na ich vzhľade a najmä stave.

Zatiaľ čo niektoré z nich si vyžadujú iba kozmetické úpravy, iné bažia po kompletnej rekonštrukcii.

A keďže bezpečnosť našich Petržalčiat a ich kamarátov z iných lokalít vždy bola, je a aj zostane našou prioritou, kolegovia z oddelenia správy verejných priestranstiev v spolupráci s referátom investičných činností naplno makajú, aby sa krpci mali kde spokojne hrať a ich rodičia oddychovať.

  • Počas júla sme vďaka našim kolegom stihli zrevitalizovať ihrisko na Fedinovej ulici. Vysúťažená rekonštrukcia nás zo spoločného vrecka vyšla na takmer 21-tisíc EUR. Naši najmenší vďaka nej môžu teraz spokojne šantiť na siedmich nových herných prvkoch či hrať sa vo vynovenom farebnom pieskovisku.
  • Koncom júla sme sa zase pustili do rozšírenia detskej plochy na Gessayovej ulici. Na ihrisku nateraz pribudlo 9 nových herných prvkov a nové pieskovisko, spolu v hodnote takmer 55-tisíc EUR. Verejnosť ich môže naplno využívať od 11. októbra, kedy sme rovnako odstránili dočasné stavebné oplotenie, ktorým sme chceli dopriať potrebnú ochranu vysadenej tráve. Zrevitalizovaná plocha na Gessayovej je prvým detským ihriskom, ktoré sme sa rozhodli vyskúšať otvoriť bez klasického oplotenia. V dohľadnej dobe doplníme mobiliár v podobe lavičiek a tiež zelené oživenie priestoru.
  • V prácach pokračujeme aj po prázdninách. V spolupráci s Magistrátom hlavného mesta SR Bratislava makáme na obnove ihriska na Pečnianskej ulici. Pracovný ruch je aj na ihriskách na Haanovej a Medveďovej, kde petržalskí makači dokopy odstránili až 11 starých herných prvkov, ktoré nahradí až 17 nových certifikovaných kusov.

 

Pri starostlivosti o verejné priestranstvá a budovy nám veľmi pomáhajú i podnety od vás, obyvateľov a návštevníkov Petržalky, ktoré nám môžete aj ďalej posielať na e-mail podnety@petrzalka.sk či cez mobilné aplikácie WhatsApp a Messenger.

Vopred vám ĎAKUJEME, že sa staráte spolu s nami. VIAC INFO nájdete na PETRZALKA.sk/udrzba.

#petrzalkamaka

web od 2day