Petržalka má nový vianočný stromček

Kde sa vzal, tu sa vzal, na Námestí Republiky sa osádzal a robí radosť všetkým Petržalčanom.

Pamätáte si ešte na šťastný a zelený príbeh o petržalskom vianočnom stromčeku z minulého roka? Pripomenúť si ho môžete napríklad TU.

Ten tohtoročný sa začal písať zhruba pred 25 – 35 rokmi, kedy zasadili aj náš súčasný vianočný stromček – smrek pichľavý.

Za ten čas rástol do krásy a časom výrazne nabral na objeme. Lenže to sa už nepáčilo susedom v jeho okolí a sťažovali sa aj inžinieri, podľa ktorých svojou mohutnosťou ohrozoval rozvodové siete. Z obáv o bezpečnosť padlo definitívne rozhodnutie – strom musí ísť preč.

Krásny smrek zosmutnel a upadal na duchu, no keď sa o tom dopočuli zamestnanci z referátu zelene Miestneho úradu Petržalka, neváhali ani minútu a rozhodli sa vydesený stromček zachrániť.

Okamžite sa dohodli s vlastníkmi pozemku, že mohutný smrek dopravia na vlastné náklady do Petržalky, kde bude počas VIANOČNEJ PETRŽALKY 2022 robiť radosť všetkým.

A tak v stredu 16. novembra za výraznej pomoci externej firmy PROarbor s.r.o. bol približne 10 metrov vysoký smrek pichľavý osadený na Námestí Republiky.

Keď sa na neho bližšie zapozeráte, uvidíte jeho spokojný úsmev, pretože sa stal hlavnou vianočnou ozdobou nášho sídlisk. Jeho sfarbenie i mohutné vetvy obdivujú mnohí obyvatelia i návštevníci.

V týchto dňoch sa stromček teší aj na nové ozdoby i svetielka, ktorých farby slávnostne zažiaria už 27. novembra na oficiálnom otvorení petržalských vianočných trhov.

Aj takto by mohol znieť nový príbeh o petržalskom vianočnom stromčeku, v ktorom nesmie chýbať šťastný koniec. Ak máte aj vy alebo vaše ratolesti kreatívny nápad, ako našu rozprávku ešte vylepšiť, pochváľte sa ním vo svojom komentári na našom Facebooku. 

Tie najlepšie návrhy zapracujeme a oceníme drobnosťou.

Touto cestou zároveň ĎAKUJEME všetkým kolegom i externým partnerom, ktorí sa na získaní i osadení stromčeka podieľali a najmä mestu Stupava, ktoré nám krásny smrek darovalo. Vidíme sa na vianočných trhoch, priatelia.

#vianocnapetrzalka

web od 2day