Vyplňte online dotazník a spolurozhodujte o budúcnosti petržalských terás

Pár minút vášho času pomôže výskumu petržalského sídliska.

Mnohé z pochôdznych terás v mestskej časti Bratislava-Petržalka majú svoje časy slávy už dávno za sebou.

Pri akejkoľvek snahe o ich rekonštrukciu je najväčším kameňom úrazu samotné vlastníctvo.

Petržalská samospráva má pritom v správe iba 16 úsekov, ktoré sa snaží pravidelne opravovať. Dôkazom sú  napríklad nedávno zrekonštruované schodiská na Rovniankovej 2, Fedinovej 2 a Beňadickej 5 – 13, ktoré spolu samosprávnu kasu vyšli na takmer 38-tisíc EUR.

Zvyšné terasy majú na starosti okrem bratislavského magistrátu aj bytové družstvá či súkromní vlastníci a naša mestská časť do ich majetku okrem výnimočných situácií zasahovať nemôže.

Iné je to ale v prípade občianskeho združenia Krasy Terasy, ktorého dôvodom vzniku – bol a stále je – záujem o zvyšovanie kvality a bezpečnosti verejných priestorov so sústredením sa práve na verejné pochôdzne terasy.

Vďaka ich snahe sa im podarilo ešte začiatkom roka skrášliť terasu na Vavilovovej, ktorá opäť potvrdzuje, že vonkajšie priestory nemajú pre združenie iba praktickú, ale aj hodnotnú funkciu. VIAC o plánoch neziskovej organizácie sa dozviete aj v jednom z podcastov Z petržalskej obývačky.

V snahe zistiť potreby petržalských obyvateľov a názory ohľadom budúcnosti sídliskových terás sa združenie pustilo do výskumu.

K dosiahnutiu čo najlepšie výsledného efektu ale potrebujú aj vašu pomoc. Nájdite si, preto, prosíme, pár minút a vyplňte jednoduchý ONLINE dotazník. 

A môžete ho vyplniť aj viackrát, samozrejme, vždy za inú terasu. Čas máte už len do stredy 14. decembra (vrátane). 

Aj v mene našich priateľov vám ĎAKUJEME, že vám na vašom okolí i budúcnosti nášho zeleného sídliska skutočne záleží.

#petrzalkazije #petrzalka

web od 2day