Aj prvý úspešný zásah zimnej údržby dokazuje, že na petržalských makačov sa môžete kedykoľvek spoľahnúť

Do petržalských ulíc vyšli počas víkendových nočných hodín.

Východ Slovenska ohrozuje biela kalamita a kolegovia zo vzdialených samospráv majú práce vyše hlavy.

Hoci na západe krajiny sa na nás počasie zatiaľ poriadne nevybúrilo, petržalská údržba sa na zimu dôkladne zásobila – personálne i materiálne.

Prvú možnosť otestovať jej pripravenosť sme mali už cez víkend, kedy petržalskí makači tesne pred polnocou zasahovali v uliciach sídliska proti prvému snehu a námraze. A podľa výsledkov súdime, že úspešne.

Akoby aj nie, keď so zimnou prikrývkou i ľadom bude počas tohtoročného zimného obdobia bojovať 28 posýpacích strojov, 9 zásobovacích áut, 50 ručných sypačov a ich 20 náhradníkov, 6 mechanikov i 20 chlapov, ktorí sa postarajú o nakladanie 400 ton posypovej soli vrátane približne sto ton šetrnejšieho solmagu.

Pripomíname, že aj túto zimu máme k dispozícii naše horúce kontakty na zimnú údržbu. Podnety nám môžete hlásiť na zimnaudrzba@petrzalka.sk, tel. č. 0947 487 487 alebo nám jednoducho napíšte cez obľúbené mobilné aplikácie WhatsApp a Messenger.

VIAC INFO nájdete na webe PETRZALKA.sk/udrzba alebo v článku venovanom práve údržbe.

Užite si krásne zimné radovánky bez úrazov či dopravných a iných šlamastík. K najkrajším sviatkom roka predsa zima patrí minimálne rovnako ako škorica do vareného vína na našich vianočných trhoch.

#petrzalkamaka

web od 2day