Petržalka opravila ďalšie tri terasové schodiská

Po Beňadickej sa tak už kráča bezpečne a s úsmevom.

Petržalčania, máme pre vás dobrú správu. Po schodiskách na Rovniankovej 2 a Fedinova 2 prišli na rad aj tie na Beňadickej 5 – 13. Konkrétne išlo o päť ramien vonkajších schodísk.

Reč je o terasách v správe mestskej časti Bratislava-Petržalka, ktorých súčasťou sú aj uvedené schodiská.

Hoci naša samospráva spravuje iba 16 úsekov, kolegovia z Referátu investičných činností im venujú zvláštnu pozornosť, pravidelne ich monitorujú a úseky hodné rekonštrukcie sa snažia čo možno v najkratšom čase dať do potrebného stavu.

Vďaka tomu ešte v máji tohto roku vystavili externému dodávateľovi objednávku na rekonštrukciu 225 m2 schodiska na Beňadickej. Súčasťou bola aj oprava oceľových zábradlí, ktoré zub času i počasia nahlodal hrdzou.

Tí z vás, ktorí už po vynovených schodoch kráčali, si iste všimli, že niektoré stupienky boli vyhotovené úplne nanovo, pričom celé schodisko sa dočkalo kompletnej murárskej výspravky.

Vlasové trhliny podmienené teplom boli opravené pružným náterom a ak sa čudujete, prečo sú schody drsné, dôvodom je využitie protišmykového reprofilačného materiálu, čo zaručuje vašu bezpečnosť.

Trvácnosť nových vecí býva individuálna a závisí od mnohých i faktorov. Možno aj preto sme si krásu vynoveného schodiska dlho neužili.

Dôvodom je mechanické poškodenie pravdepodobne spôsobené presúvaním ťažkých sudov z neďalekého občerstvenia.

Našťastie, Petržalka uzatvára zmluvy s férovými partnermi, preto aj po vyčerpaní finančných prostriedkov na prvotnú opravu z rámcovej dohody nám ústretový zhotoviteľ prisľúbil zadarmo opravu spôsobenej škody, a to napriek cudziemu zavineniu.

Aj týmto spôsobom pracovníkom firmy ĎAKUJEME za ich operatívny zásah a veríme, že vynovené schodiská za takmer 13 300 EUR zo spoločnej kasy nám budú dlho a dobre slúžiť.

#petrzalkamaka

web od 2day