Nočná mora na Beňadickej je na konci

Situáciu musela opäť ratovať petržalská samospráva.

Po aprílovom incidente na Holíčškej ulici, kde spadla časť múru súkromnej terasy v majetku a správe Bytového družstva Petržalka, sa počas mája pádu nevyhlo ani zábradlie schodiska súkromného úseku terasy na Beňadickej ulici 9 až 11.

Napriek viacerým výzvam i oficiálnym listom zo strany nášho stavebného úradu správca a majiteľ daného úseku terasy – spoločnosť Matador – nereagoval. Vzhľadom na zhoršujúce sa poveternostné podmienky, riziko prepadu cez časť schodiska bez zábradlia, ale i viacero podnetov obyvateľov tak napokon zareagovala naša samospráva.

Makači z oddelenia správy verejných priestranstiev zabezpečili počas utorka 20. decembra dočasné odstránenie spadnutého zábradlia. Vo svojej dielni vykonali jeho low-cost rekonštrukciu a napriek nízkym teplotám následne priamo v teréne aj jeho náter. Úspešné dielo 13-hodinovej práce dokonalo opätovné osadenie vynoveného zábradlia. Celkové náklady prác i materiálu sa tentokrát vyšplhali na približne 1000 EUR a znovu sme sumu platili my všetci z rozpočtu mestskej časti.

 

Aj naďalej platí, že v prípade terasy na Beňadickej ulici, ako aj v rámci iných pochôdznych terás pri bytových domoch v Petržalke, majú vždy prioritu úseky a schodiská, ktoré sú zverené do správy našej samosprávy. Navyše, mestská časť by nemala a ani nechce investovať peniaze zo spoločného rozpočtu všetkých Petržalčanov do majetku, ktorý im nepatrí a pri ktorom je vlastník známy, aj keď sa k tomuto vlastníctvu nepriznáva. Jedinou výnimkou sú práve havarijné situácie, v ktorej sa ocitlo aj schodisko na Beňadickej 9 až 11.

Veríme, že vynovené zábradlie obyvateľom poslúži čo možno najdlhšie, rovnako ako päť novučičkých ramien vonkajších schodísk na Beňadickej 5 – 13. VIAC INFO o tejto oprave nájdete TU.

#petrzalkamaka

 

web od 2day