Príďte si po betlehemské svetlo a rozžiarte svoj domov

Z Baziliky narodenia pána v Betleheme až k vám domov.

Už 33 rokov vždy pred Vianocami prinášajú slovenskí skauti do domácností, nemocníc či kostolov naprieč krajinou plamienok priamo z Baziliky narodenia Pána v Betleheme. Symbol pokoja, lásky, mieru, jednoty – hodnôt vlastných ľuďom bez ohľadu na ich vierovyznanie.

Betlehemské svetlo tento rok na Slovensko dorazilo podvečer v nedeľu 10. DECEMBRA. Slovenskí skauti si ho prevzali od svojich rakúskych kolegov počas slávnostnej ceremónie vo Viedni, aby ho v priebehu ďalších dní mohli rozniesť po Slovensku, ale i odovzdať svojim zahraničným kolegom z Poľska i Ukrajiny.

A v pondelok sa zastavili aj na našom Miestnom úrade Petržalka, kde ich aj v mene nášho starostu privítala a betlehemský plamienok prevzala prvá vicestarostka Iveta Jančoková.

Vďaka skautkám a skautom zo 113. skautského zboru Modré hory si môžete v PIATOK 23. DECEMBRA v čase od 9:00 – 12:00 po svetielko prísť aj vy, a to do niektorej z pobočiek Miestnej knižnice Petržalka.

 

Aj vy tak môžete rozžiariť svoj domov svetlom pokoja, porozumenia a lásky, ktorých symbolika a posolstvo je tento rok významnejší než kedykoľvek predtým.

Prajeme vám krásne vianočné sviatky plné pohody, pokoja a porozumenia. Šťastné a petržalské, priatelia.

#vianocnapetrzalka

web od 2day