Navštívte tradičný koncert Bratislavského chlapčenského zboru

A popri tom porozmýšľajte, aké dary by ste si od Troch kráľov želali dnes.

Dátum 6. január sa už niekoľko storočí viaže k sviatku Troch kráľov.

Podľa známeho príbehu traja múdri králi z Východu putovali za hviezdou, ktorej zjavenie považovali za znamenie narodenia nového židovského kráľa. Hviezda ich priviedla do Betlehema, kde sa Jezuliatku poklonili a venovali mu zlato, kadidlo a myrhu.

Vzácne dary, ktoré symbolizovali bohatstvo, úctu a zdravie.

A hoci myrha sa v minulosti cenou rovnala zlatu, dnes na cenu zdravia občas na úkor peňazí zabúdame. Akoby čas na oddych, starostlivosť, spomalenie, ale aj tolerancie či dobra patril len k Vianociam.

K obdobiu, ktoré sa podľa liturgického kalendára práve týmto dátumom končí. Odkladá sa vianočná výzdoba a končia sa aj prázdniny a nastupuje často starý známy kolotoč stretnutí, termínov, naháňačiek.

No veríme, že do dní, kde v našich srdciach vládne láska, tolerancia a čerpáme novú energiu, sa vám tento rok podarí opäť naladiť aj napriek končiacim vianočným sviatkom.

Napríklad aj vďaka tradičnému novoročnému koncertu Bratislavského chlapčenského zboru, ktorý pôsobí na slovenskej umeleckej scéne už od roku 1982 a spolupracuje so symfonickými orchestrami ako napríklad Slovenská filharmónia, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, Viedenskí symfonici či Viedenský rozhlasový orchester.

Koncert sa aj vďaka spolupráci s kolegami z Kultúrnych zariadení Petržalky uskutoční v nedeľu 22. JANUÁRA o 18:00 v Dome kultúry Zrkadlový háj a, veríme, vnesie na začiatok roka do našich aj vašich životov novú energiu, novoročný prísľub lásky, tolerancie a chuti konať dobré a správne veci. Hodnoty minimálne také vzácne, ako od troch mudrcov.

VIAC INFO vrátane možnosti kúpy vstupeniek nájdete TU. 

#kulturavpetrzalke

web od 2day