Víkendová snehová nádielka petržalských makačov nezaskočila

O bezpečnosť našich ulíc sa starali od skorého rána.

Dlhodobo sa diskutuje o tom, že aktuálna zima je príliš slabá a vymyká sa podobe, na ktorú sme boli zvyknutí. Niektorým pripomína jar, iným zase jeseň a väčšinou panuje zhoda v názore, že by mohlo trošku aj „prituhnúť“.

Perinbaba zjavne naše prosby vyslyšala, a tak nám cez víkend uštedrila nemalú snehovú nádielku.

Azda najväčšiu radosť z nej mali deťúrence užívajúce si zimné radovánky tak, ako sa patrí – v spoločnosti snehuliakov a na čo možno najväčšom kopci na saniach.

Našli sa však aj takí, ktorí zo sneženia veľkú radosť nemali. Do tejto skupiny patria aj petržalskí makači starajúci sa o poriadok na našom najväčšom sídlisku, hoci sú na snehovú nádielku už od minulého roka dôkladne pripravení.

K počasiu sa ale postavili čelom a s vervou sa pustili do práce aj počas víkendu.

Od piatej hodiny sobotného rána ste ich mohli vidieť v našich uliciach, kde poctivo odhrabávali nánosy bielej periny z chodníkov, ciest i terás, dôsledne sa venovali ich posypu soľou alebo jej šetrnejším variantom solmagom a v plnom nasadení poslúžili všade tam, kde to bolo potrebné.

Aj napriek navýšeniu počtu našich makačov, samozrejme, nebolo možné petržalské cesty a chodníky upraviť bleskovo.

Veríme preto, že vám prípadné včasne nevyčistené lokality nespôsobili vrásky na čele a napriek tomu ste si užili príjemný víkend. Koniec koncov, biela prikrývka má aj svoje čaro, no nie?

Pripomíname, že vzhľadom na veľkosť Petržalky patríte aj vy k naším predĺženým rukám i bystrím očiam. Vaše podnety nám preto môžete nahlasovať na zimnaudrzba@petrzalka.sk, 0947 487 487 alebo nám napíšte cez obľúbené mobilné aplikácie WhatsApp a Messenger.

Vopred ĎAKUJEME za spoluprácu a prajeme príjemné zimné radovánky bez úrazov. VIAC INFO o zimnej údržbe nájdete na webe www.PETRZALKA.sk/udrzba.

#petrzalkamaka

web od 2day