Chlapi z petržalskej údržby makajú naplno

Výsledky ich práce si pozrite v petržalských uliciach.

Nesneží a ty si na lyžiarskom zájazde. Aj tento známy hit by si mohli zanôtiť zamestnanci z petržalskej údržby, no oni priaznivé poveternostné podmienky lokality medzi Záhorskou a Podunajskou nížinou využívajú radšej na dôkladnú údržbu nášho zeleného sídliska.

Hrabanie povrchov, čistenie krajníc, vysypávanie a čistenie košov, v ktorých sa často nachádza aj domový odpad, výmena opotrebovaného dopravného značenia i osádzanie nového, rušenie vyhradených parkovacích miest, zahrabávanie všakovakých dier, odstraňovanie zlomených konárov a smetí z trávnikov, oprava poškodených lavičiek či frézovanie pňov – to všetko je len zlomok z ich práce.

Keďže prvoradá je pre nás čistota a bezpečnosť, stretnúť petržalských makačov môžete taktiež pri opravách verejných detských ihrísk, ktoré sú aktuálne mimo prevádzky.

Nového šatu sa už dočkali viaceré bráničky, ploty, hojdačky i menšie herné prvky s pohyblivými časťami.

Makači sa ďalej zaoberajú zveľaďovaním interiéru i exteriéru škôl a škôlok v správe mestskej časti Bratislava-Petržalka, čistením verejných priestranstiev od nahromadeného odpadu po ľuďoch bez domova, odvozu bioodpadu alebo pomoci iným petržalským zariadeniam.

Jedným z nich je aj Petržalská plaváreň, kde chlapi z údržby niekoľko mesiacov pracovali na prerábke bývalých priestorov kuchyne, z ktorých vykúzlili parádnu masážnu miestnosť.

Nedočkaví milovníci tejto obľúbenej formy relaxu sa tak už čoskoro môžu tešiť na ďalšiu dostupnú službu, ktorú v našej plavárni doteraz postrádali.

V menovaní všetkých každodenných úkonov v gescii oddelenia správy verejných priestranstiev by sme mohli ešte dlho pokračovať.

No lepšie než stokrát počuť, je raz vidieť. Preto veríme, že ich prácu oceníte nielen z našich fotografií, ale najmä z vlastnej skúsenosti, ktorá ešte spríjemní vaše nažívanie na najväčšom slovenskom sídlisku.

#petrzalkamaka

web od 2day