Stavebný ruch na Muchovom námestí doplní plánovaný výrub

V mene kolegov z bratislavského magistrátu ďakujeme za trpezlivosť.

Ľudia vždy budú potrebovať niekde bývať. V tomto tvrdení sa určite všetci zhodneme.

Realitný trh sa však vplyvom, pandémie, nezmyselnej vojny Ruska u našich východných susedov či inflácie ešte donedávna zmietal v kríze.

Hoci enormne vysoké ceny a úzka ponuka bytov sa pomaličky spamätávajú a podľa odborníkov je stále najlepšie investovať do kúpy nehnuteľností, čo si budeme klamať, bežne zarábajúci človek na splácanie hypotéky často nemá.

Situáciu by mohlo čiastočne vyriešiť nájomné bývanie, ktoré v západných krajinách Európy nie je ničím výnimočným. A vedia to aj naši kolegovia z bratislavského magistrátu, ktorí sa pustili do výstavby nových nájomných bytov práve na Muchovom námestí v Petržalke.

Na mieste už bývalej chátrajúcej kancelárskej budovy tak vyrastie novučičký bytový dom so 103 nájomnými bytmi.

V súvislosti s pokračujúcou výstavbou polyfunkčného komplexu v gescii Metro Bratislava a. s. však počas nasledujúcich sedem dní dôjde i k nutnému výrubu okolitých drevín, ktorý potrvá OD 21. DO 28. FEBRUÁRA. 

Právoplatný súhlas mestskej časti Bratislava-Petržalka s plánovaným výrubom zahŕňa predovšetkým vyťatie dvoch topoľov kanadských pri predajni spoločnosti BILLA Slovensko na Muchovom námestí.

Ďalšie dreviny sú zase vrastené do oplotenia v areáli METRO Bratislava, a.s. a musia byť takisto odstránené. Vyrúbané dreviny zhotoviteľ, samozrejme, nahradí plánovanou výsadbou v rámci sadových úprav v okolí stavby nájomných bytov.

Aj touto cestou vám, milí Petržalčania a Petržalčanky, vopred ĎAKUJEME za trpezlivosť pri prácach a zároveň vás prosíme zvýšenú opatrnosť pri pohybe v areáli.

#zelenapetrzalka

FOTO: Bratislavský samosprávny kraj

web od 2day