Februárové číslo samosprávnych novín Naša Petržalka je na ceste do vašich schránok

Nájdete ho aj v petržalských verejných inštitúciach. A je to tu! Opäť sa môžete začítať do noviniek a zaujímavostí z diania v našej mestskej časti. Vo februárovom čísle novín Naša Petržalka sa okrem iného dozviete:

Petržalka schválila rozpočet na rok 2023. I napriek zapojeniu úspor z minulých rokov je to v porovnaní s očakávanou skutočnosťou za rok 2022 o takmer 10 000 000 eur menej. O sume, s ktorou môže samospráva počítať, do akej kapitoly pôjde najviac prostriedkov a ktorá oblasť bude disponovať naopak najmenšou čiastkou, sa dozviete na stranách 4 – 5.

Žijú medzi nami; ich prácou je okrem iného zabezpečiť, aby procesy a služby prebiehali plynule, rýchlo a pre občanov boli čo najdostupnejšie. Starajú sa o chod a bezpečnosť siete aj všetkých citlivých údajov, o fungovanie hardvéru a softvéru, sú vždy nápomocní a prichádzajú s inováciami, ktorými sa už inšpirovali nielen ďalšie mestské časti. Zoznámte sa s petržalskými IT-čkármi.

Petržalská samospráva rozpletá stavebné Kocúrkovo a upozorňuje na možné problémy s kolaudáciou bytov či apartmánov slovenskej developerskej skupiny VI GROUP v projekte Septimo II Offices. O čo ide, prečo rozhodnutia okresného úradu skončili na prokuratúre a čo na to developer, vysvetľujú strany 6 – 7.

Po Technopole a BILLA Slovensko na Muchovom námestí sa do petržalského systému pridala aj Billa na Námestí hraničiarov a obchodné centrum TPD. Zistite, ako je to so zvýhodneným nočným parkovaním pre Petržalčanov aj ich návštevy a kedy možno očakávať celomestské parkovanie PAAS z dielne Bratislava – hlavné mesto SR aj na Dvoroch 5, 6 a Šustekovej a v jej okolí.

Valentínske zastupiteľstvo okrem rozpočtu schválilo i výstavbu novej multifunkčnej športovej haly na Pankúchovej ulici za viac ako 2,5 milióna EUR. Kde bude stáť a kedy sa začne s jej výstavbou? Čítajte na strane 11.

Chýbať samozrejme nemôže ani petržalská kultúra, aktuality, zaujímavosti, športová rubrika či vaša obľúbená tajnička. Pevnou súčasťou novín je najnovšie aj naše sudoku.

Veríme, že vás táto malá ochutnávka Našej Petržalky navnadila a s radosťou sa zahryznete do jej pútavých stránok. Prajeme vám príjemné čítanie.

Noviny Naša Petržalka nájdete už čoskoro vo vstupoch a schránkach vašich panelákov či v nových stojanoch vo verejných inštitúciách z dielne petržalských makačov. Dostupné sú však už teraz na PETRZALKA.sk/noviny alebo v mobilnej aplikácii Petržalka.

Nezabudnite nám tiež dať v komentároch vedieť, či sa noviny dostali až k vám. ĎAKUJEME!

#nasapetrzalka

web od 2day