Záchrana mala šťastný koniec – túlavý kocúr je v bezpečí

Nie je tučný ani lenivý ako známy Garfield, od hovoriaceho kamaráta potkanov alias úžasného Maurica má ešte ďalej.

No aj keď ho so slávnymi postavičkami spája iba mačací pôvod a oranžová farba, zaslúži si našu pozornosť.

Presnejšie, pozornosť petržalských makačov, ktorú si dnes doobeda vyslúžil petržalský túlavý kocúrik „Ryško“. Na jeho prítomnosť v okolí Veľkého Draždiaka nás dnes v podnete upozornil pozorný Petržalčan, ktorý si všimol, že ryšavý mačiak trávi už druhý deň na strome bez jedla a vody, pričom sa mu akosi nedarí zliezť dole.

Aké nebezpečenstvo dohnalo oranžového chlpáča k zúfalému kroku vyškriabať sa na najvyšší strom môžeme len predpokladať, podstatné však je, že sa stále nájdu dobrí ľudia, ochotní pomôcť i bezbranným zvieratkám. Radia sa k nim aj naši chlapi z údržby, ktorí akonáhle sa o bezradnom kocúrovi dozvedeli, bežali mu ihneď na pomoc.

 

K záchrane ustráchaného zvieratka im poslúžila vysokozdvižná plošina spolu so sieťou a hoci sa kocúrik spočiatku veľmi bál, záchranná akcia sa napokon vydarila a nášmu mačiakovi sa podarilo bezpečne zo stromu zliezť. Veríme, že aj ďalšie príbehy na našom zelenom sídlisku budú mať minimálne rovnaký šťastný koniec a nášmu Ryškovi prajeme ešte dlhý a šťastný deväťnásobný život.

#petrzalkapomaha #petrzalkamaka

web od 2day