Bezplatná právna poradňa hľadá posily

Do konca minulého roka mali obyvatelia s trvalým pobytom v mestskej časti Bratislava-Petržalka možnosť využívať pomoc bezplatnej právnej poradne Miestneho úradu Petržalka a Slovenskej advokátskej komory.

V priebehu šiestich mesiacov od júna 2022 v nej odborníci na rôzne oblasti práva počas 30-minútových osobných stretnutí pomáhali všetkým vopred objednaným klientom o radu či nasmerovanie. Záujem o túto pro bono službu bol veľký a naša poradňa tak bola obsadená na dlhé týždne až mesiace dopredu.

Žiaľ, spolupráca s advokátskou komorou úspešne skončila, adekvátnu odbornú náhradu sa nám zatiaľ nájsť nepodarilo a Bezplatná právna poradňa Petržalka je tak od januára opäť dočasne mimo prevádzky. Náš záujem sprostredkovať obyvateľom právnu pomoc ZADARMO, ako aj ich záujem o túto verejnú službu, ale pretrváva. A práve preto hľadáme posily!

Presnejšie, nových partnerov v podobe ADVOKÁTOV/OK či ADVOKÁTSKYCH KANCELÁRIÍ, ktorí by ochotne a nezištne raz do týždňa počas 90 minút svojimi odbornými radami pomáhali Petržalčanom i Petržalčankám v núdzi.

Skvelá príležitosť dostať sa do širšieho povedomia verejnosti a spropagovať tak svoju činnosť, no nie? Hlavnou prioritou a zároveň odmenou by však mal na konci dňa byť najmä skvelý pocit z dobre vykonanej práce a nezištnej pomoci.

Navyše, s vašou právnou pomocou v našej samosprávnej poradni vám v prípade záujmu vedia – na základe predbežnej dohody – pomôcť aj študenti z Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave.

Záujemcovia o spoluprácu alebo bližšie informácie sa môžu hlásiť na adrese pravne@petrzalka.sk alebo u našej kolegyne z právneho referátu Márie Brinčíkovej na telefónnom čísle +421 947 487 073.

Vopred ĎAKUJEME aj za šírenie tejto správy ďalej, aby sme čo najskôr mohli opäť aj touto formou pomáhať obyvateľom najľudnatejšieho sídliska.

#petrzalkamaka

web od 2day