Júnové číslo samosprávnych novín Naša Petržalka je na ceste do vašich schránok

Už čoskoro ho nájdete aj vo vybraných inštitúciách.

Hoci nám mesiac jún priniesol Medarda a spolu s ním čiastočne naplnil starú známu pranostiku, netreba klesať na duchu. Na najväčšom slovenskom sídlisku sa toho stále deje viac než dosť.

Dôkazom je aj najnovšie číslo samosprávnych novín NAŠA PETRŽALKA, ktoré je už v týchto chvíľach na ceste k vám. Opäť sa tak môžete začítať do noviniek a zaujímavostí z diania v našej mestskej časti. V júnovom vydaní novín Naša Petržalka sa okrem iného dozviete, že:

  • Petržalčania a Petržalčanky opäť ukázali svoje veľké srdce. Už 19. ročník dobročinného podujatia PETRŽALSKÁ KVAPKA KRVI v gescii mestskej časti Bratislava-Petržalka a Národnej transfúznej službe SR prišlo do Cik Cak Centra podporiť až 60 dobrovoľných darcov. Vzácnou tekutinou tak pomôžu viac než stovke pacientov. ĎAKUJEME, že pomáhate.
  • Sú súčasťou tímu miestneho úradu a aj im vďačíme za to, že Petržalka je zeleným sídliskom. Hoci ich pôvodné fungovanie, datované od roku 2009, bolo skromné, svoje služby neustále skvalitňujú a Petržalčanom sa snažia vyhovieť na 100 %. Vďaka svojej všímavosti vedia zo správania zákazníkov odčítať naozaj veľa, pričom ich neobchádzajú ani rôzne kuriózne situácie. Zoznámte sa s našimi kolegyňami a kolegami zo Zberného dvoru na Ulici Ondreja Štefanka 4.
  • Všetci športoví zanietenci, tešte sa! Petržalská samospráva postaví novú multifunkčnú športovú halu Pankúchova na trávnatej ploche svojho školského areálu neďaleko areálu PumpPark Petržalka OZ Pedal na Haanovej ulici. Stavebný úrad v Karlovej Vsi schválil takzvaný variant B, ktorý počíta s pootočením súčasného futbalového ihriska, a tým i námietkami a pripomienkami všetkých účastníkov, vrátane priateľov z FC Petržalka. S prvými prácami sa začne už v nasledujúcich týždňoch.
  • DNI PETRŽALKY 2023 roztancujú najľudnatejšie sídlisko na tri dni. Tešia sa na vás top slovenskí interpreti a bohatý sprievodný program pre malých i veľkých. Chýbať nebude ani chutné občerstvenie či stánok samosprávy. Tešíme sa na vás už od piatka 23. do nedele 25. júna na našom Závodisko, š.p. VSTUP je pre všetkých VOĽNÝ.
  • Záujem o urbanistickú štúdiu s názvom Centrálna rozvojová os Petržalka láme rekordy. Nečudo, veď dokument naznačuje, ako by mohla byť v budúcnosti využitá lokalita lemujúca budúcu trasu električky. Podrobne sme tému rozobrali aj v predchádzajúcich číslach samosprávnych novín, no v aktuálnom vydaní sa dočítate viaceré odpovede na otázky, ktoré nestihli odznieť v rámci verejnej diskusie, ktorá sa konala v utorok 23. mája v DK Zrkadlový háj. ĎAKUJEME kolegom z referátu územného rozvoja a GIS, ale aj priateľom z bratislavského magistrátu, ktorí sa na spracovaní odpovedí podieľali.
  • V najnovšom vydaní Našej Petržalky pokračujeme aj so stránkami, ktorých obsah je v réžii kolegov z Bratislavského samosprávneho kraja a Veolia Slovensko. Veríme, že vás ich články zaujmú a stanú sa pridanou hodnotou aj v bežných dňoch.
  • Chýbať, samozrejme, nemôže ani petržalská kultúra, aktuality, zaujímavosti, športová rubrika či vaša obľúbená tajnička. Pevnou súčasťou novín je aj naše sudoku. Veríme, že vás táto malá ochutnávka Našej Petržalky navnadila a s radosťou sa zahryznete do jej pútavých stránok. Prajeme vám príjemné čítanie.

Noviny Naša Petržalka nájdete už čoskoro vo vstupoch a schránkach vašich panelákov či v nových stojanoch vo verejných inštitúciách z dielne petržalských makačov. Dostupné sú však už teraz na PETRZALKA.sk/noviny alebo v mobilnej aplikácii Petržalka.

Stiahnuť si ju môžu všetci majitelia tabletov a mobilných telefónov iOS . ĎAKUJEME!

#nasapetrzalka

web od 2day