Športové, komunitné, hudobné alebo historické podujatia? Tento víkend môžete zažiť všetko

“Miesto, kde to žije” nie je u nás žiadnou prázdnou frázou.
Presne takto o týždeň odštartujeme najväčší festival v našej mestskej časti – DNI PETRZALKY 2023, na ktorom to spolu, veríme, poriadne roztočíme. No dovtedy nám ostáva ešte celých 7 dní, ktoré môžeme využiť na inú zábavu a veruže o ňu najbližšie dni nebude núdza. Čaká nás kopa akcošiek, ktoré si rovnako užijú rodiny s deťmi i jednotlivci.

Deň plný stredovekej zábavy v Sade Janka Kráľa je už obľúbenou tradíciou nielen Petržalčanov. Zažite rekonštrukciu poľnej bitky, dobovú módnu prehliadku alebo sa započúvajte do tónov historickej hudby – už túto sobotu od 9:00 – 20:00. VIAC INFO.

Dočkáme sa aj Susedského dňa na Nobelovom námestí z dielne Kultúrnych zariadení Petržalky, na ktoré sme si pre nepriaznivé počasie museli počkať o niečo dlhšie. Na komunitnom stretnutí si na svoje prídu drobci aj velkáči. K dispozícií budú atrakcie na vybláznenie či folklórne divadielko, ale tiež rôzne remeselné výrobky či prezentácie spolkov. VIAC INFO.

V duchu komunitnom sa v sobotu od 9:00 uskutoční aj VAVILON – podujatie z dielne Miestnej knižnice Petržalka a Krásy terasy, ktorí sa rozhodli spraviť všetko preto, aby sme z čítania knižiek mali čo najväčší pôžitok. Príďte im s tým pomôcť a prispejte svojou troškou k veľkým zmenám. Pomôcť môžete napríklad so zavesením tieniacej plachty, vyčistením terasy či vysadení rastliniek. Dobrý pocit z vykonanej práce bude už len bonus. VIAC INFO.

Priestor naplnený zábavou, ale tiež dobrým jedlom si pripravili aj na Streetko. Okrem jazdy na poníkoch, skákacích hradov, tvorivých dielní či detskej diskotéky sa môžete tešiť na vynikajúce grilované chuťovky, ktoré zasýtia a dodajú energiu na ďalšie aktivity. VIAC INFO

Fanúšikov adrenalínu isto poteší, keď im pripomenieme, že v sobotu sa koná aj 1. kolo slovenského pohára v Pumptracku. Sily si zmerajú nielen machri s rokmi skúseností, ale tiež Petržalčatá, ktoré si už teraz štartujú svoje odrážadlá. Bežte ich podporiť. Začínajú už o 9:00 v PumPark Petržalka. VIAC INFO.

Máte tento týždeň náladu zažiť niečo elegantné a príjemné? V takom prípade určite nezabudnite na Metropolitný orchester Bratislava, ktorý vám v nedeľu 18. JÚNA od 19:00 sprostredkuje bohatú zmes operných, operetných a muzikálových hitov. V dielach J. Straussa, F. Lehára, G. Dusíka, L. Bernsteina, B. Kélera, J. Fučíka a i. sa predstavia Andrea Vizvári a Martin Gyimesi – sólisti Opery SND. VIAC INFO.

Nech už si vyberiete čokoľvek, veríme, že tento slnečný víkend prežijete s radosťou a ľahkosťou. Tešíme sa na vás.

#petrzalkazije #kulturavpetrzalke

web od 2day