Komunitný sociálny plán. Vypočujte si 34. diel podcastu Z petržalskej obývačky

Predošlé komunitné plány boli veľmi formálne, najnovší zapojí aj verejnosť.

Ako veľmi jednoduché bude v Petržalke nájsť opatrovateľku, ktorá sa postará o našich najstarších? Budete vedieť, kde na našom zelenom sídlisku hľadať pomoc pre drogovo závislého člena rodiny? Alebo kam sa obrátiť, ak sa ocitnete v náhlej finančnej tiesni?

Na to, aby Petržalka bola dobrým miestom pre život nás všetkých, potrebujeme byť citliví voči potrebám niektorých skupín obyvateľov a plánovať ich naplnenie.

A práve stratégia napĺňania potrieb obyvateľov mestských častí a @‌Bratislava – hlavné mesto SR sa nazýva Komunitný plán sociálnych služieb.

Ako sme vás nedávno informovali, kolegyne a kolegovia z oddelenia sociálnych vecí v týchto mesiacoch pracujú na jeho aktualizácii na nasledujúcich päť rokov (2024 – 2028) a participovať na jeho tvorbe môžete po prvýkrát spolu s nami.

Stačí, ak do 30. júna (vrátane) vyplníte krátky online dotazník KOMUNITA.PETRZALKA.sk alebo ho v tlačenej forme doručíte do niektorých z našich organizácií. Ich zoznam nájdete TU.

Aký význam má komunitné plánovanie, nám bližšie vysvetlili Mária Sláviková a Ján Korec z oddelenia sociálnych vecí v 34. diele nášho podcastu Z petržalskej obývačky. Moderuje Mária Halašková z referátu komunikácie.

Celý videorozhovor si môžete pozrieť na našom oficiálnom YouTube. Vopred ĎAKUJEME aj za odber. Jeho audio verziu zase nájdete na všetkých dostupných podcastových platformách.

Spotify
Apple Podcasts
Google Podcasts 
Anchor 

Ďakujeme, že sa zaujímate o veci verejné spolu s nami. Vaša Petržalka.

#zpetrzalskejobyvacky

web od 2day