Most na Antolskej čaká od 17. júla rekonštrukcia

Potrvá do 15. septembra.

Bezpečnosť je vždy na prvom mieste. To si pri pohľade na most vedúci ponad Chorvátske rameno ku Univerzitnej nemocnici sv. Cyrila a Metoda Bratislava povedali aj naši kolegovia z Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy z oddelenia správy komunikácii, ktorí sa rozhodli pustiť sa do jeho rozsiahlej rekonštrukcie.

Od PONDELKA 17. JÚLA sa preto všetci obyvatelia, obyvateľky i návštevníci nášho zeleného sídliska musia pripraviť na dopravné obmedzenia.

Doprava cez križovatku v úseku Antolská/Betliarska bude z dôvodu opráv riadená prenosnou svetelnou signalizáciou.

  • Čo nás čaká?

Práce budú prebiehať v dvoch etapách, z ktorých každá by mala trvať približne 30 dní. V dôsledku umožnenia prechodu úsekom sa opravy budú týkať vždy iba jednej polovice mosta, druhá bude prejazdná pre motorové vozidlá a jeden chodník bude vždy k dispozícii taktiež chodcom.

  • Aké práce sa budú vykonávať?

Oprava mosta bude spočívať v odstránení konštrukčných vrstiev vozovky aj chodníkov, výmene izolácie, následnej realizácii nových vrstiev vozovky a chodníkov.

Tiež budú osadené nové dilatačné závery na moste, pričom sa zrealizuje i oprava obrubníkov spolu so sanáciou povrchov vonkajších ríms.

Ukončenie prác je naplánované na 15. septembra. A hoci sa obmedzenia dotknú iba úseku o dĺžke 120 metrov, všetkých vás, milí motoristi i chodci, aj v mene našich kolegov z magistrátu prosíme o trpezlivosť a ohľaduplnosť.

Myslime na to, že vynovený most bude slúžiť nám všetkým – obzvlášť tým, ktorí nutne potrebujú zdravotnú pomoc, a teda aj rýchly a komfortný prístup do antolskej nemocnice. ĎAKUJEME.

Všetky aktuálne uzávierky a obmedzenia v Bratislave nájdete TU. 

#petrzalka

web od 2day