Do hlasovania o najkrajšiu petržalskú predzáhradku postúpilo 10 finalistov

Samospráva spustila hlasovanie na svojom Facebooku.

Najneskorší termín pre hlasovanie je utorok 15. august (vrátane). Víťazi získajú nákupné poukazy v hodnote 50, 75 a 100 eur.

Mestská časť Bratislava-Petržalka tento rok vyhlásila tretí ročník súťaže Najkrajšia predzáhradka Petržalky. Petržalčania mohli svojich adeptov nominovať do konca mája.

Do finálneho termínu sa na zozname ocitlo celkovo 42 nominácií, z ktorých do najužšieho výberu posunula odborná porota 10.

Teraz je na rade verejnosť, ktorá môže rozhodnúť o troch najkrajších predzáhradkách roka 2023, a to online hlasovaním na oficiálnej facebookovej stránke Petržalky. Za svojho favorita stačí pod fotografiou zahlasovať iba “palcom hore“.

„Výber bol náročný, všetky predzáhradky sú svojím spôsobom výnimočné, jedna krásnymi kvetmi, druhá atmosférou, ďalšia zas rôznymi okrasnými prvkami,“ konštatuje vedúci referátu zelene Miestneho úradu Petržalka Adrián Ševeček, ktorý oceňuje akúkoľvek snahu o skrášlenie petržalského sídliska.

Predzáhradky s najvyšším počtom “lajkov“ budú ocenené darčekovými poukazmi na nákup záhradníckych potrieb v hodnote 100 (1. miesto), 75 (2. miesto) a 50 eur (3. miesto) a ďalšími vecnými cenami.

Hlasovanie je možné najneskôr do 15. augusta (vrátane). Oficiálne vyhlásenie výsledkov je predbežne plánované na druhú polovicu augusta.

Jedného z hlasujúcich mestská časť poteší drobnými darčekmi so svojím logom.

Nominované predzáhradky:

  1. Vyšehradská 15
  2. Beňadická 12-14
  3. Budatínska 41
  4. Farského 20
  5. Krásnohorská 15
  6. Röntgenova 4
  7. Tupolevova 22
  8. Vilová 15
  9. Černyševského 21
  10. Lenardova 12-14

web od 2day