Prinášame vám malý pohľad do zákulisia prác na Veľkom Draždiaku

Sledujte, relaxujte, užívajte.

Počas letnej sezóny sa často venujeme téme Veľký Draždiak. Nečudo, veď práve ten je v súčasnosti miestom azda najväčšieho záujmu obyvateľov, obyvateliek i návštevníkov.

Pamätáte si však na časy, kedy petržalské jazero ani zďaleka nepripomínalo prímorské letovisko? My veru áno a práve preto sa jeho okolie snažíme za pomoci našich chlapov z údržby neustále vylepšovať.

Azda najviditeľnejším krokom zo strany našej samosprávy bolo vysadenie nového trávnika.

Samotnej výsadbe na ploche 650 m2 predchádzalo nanosenie približne 80 m3 hliny. Vzhľadom na členitosť terénu trvala jej pokládka tri dni a ďalšie dva týždne sa zasiata tráva dôsledne polievala.

Dnes sa už môžeme pochváliť krásnou zelenou plochou za približne 2,5-tisíc eur, ktorú si podľa vašich reakcií patrične užívate.

Pre väčšie pohodlie rekreantov pri jazere petržalskí makači vo vlastnej réžii vyrobili taktiež 12 veľkých ležadiel MADE IN PETRŽALKA, ktoré v júni rozmiestnili na brehu vodnej plochy.

Tie sa takisto tešia veľkej obľube jednotlivcov i rodinkám či párikom, ktorí vďaka veľkosti drevených plôch môžu slnečné lúče nasávať spokojne ležiac vedľa seba. Ak sa vám ležadlá náhodou neujdú, prichýlia vás naše lavičky.

 

 

Skrátka, neustále skrášľované okolie petržalského mora ponúka na výber z množstva možností. Pozrite si krátky zostrih, ako to pod rukami kolegov z oddelenia správy verejných priestranstiev celé vznikalo.

Samozrejme, uvítame akékoľvek ďalšie vaše nápady na vylepšenia či iné postrehy, ktoré vám zlepšia pobyt i relax pri jazere.

Nezabúdajte pri tom však na to, že aj vzhľadom na skutočnosť, že pozemky v okolí petržalského mora nepatria do správy našej mestskej časti, všetky zlepšováky sa snažíme vyrobiť vo vlastnej réžii a za čo najnižšie náklady, aby sme zbytočne nemrhali spoločnými financiami.

Vopred ďakujeme za každý komentár a vidíme sa kde? No predsa na našom milovanom Draždiaku.

#petrzalkamaka

web od 2day