Celomestská parkovacia politika prichádza do ďalších petržalských lokalít

Spustenie regulovaného parkovania v ďalších zónach štartuje už 25. 9. 2023.

Hlavné mesto prichádza s rozšírením zóny celomestskej parkovacej politiky (PAAS) s označením PE1. Od 25. 9. 2023 budú jej pravidlá platiť aj v častiach Dvory V a Dvory VI a rovnako tak v lokalite Šustekova.

Čo to pre obyvateľov/ky a návštevníkov/čky tejto zóny znamená?

  • Po tomto dátume bude možné v časoch regulácie v zóne parkovať už len s platnou parkovacou kartou PAAS alebo po úhrade hodinového parkovného.
  • Zóna bude spoplatnená v časoch od 12:00 – 24:00 cez pracovné dni sadzbou 1 € / hodina, cez víkendy a sviatky bude k dispozícii bezplatne.
  • Nákup parkovacích kariet je možný už teraz na webe PAAS.sk. Kolegovia a kolegyne z magistrátu odporúčajú uskutočniť jej nákup v predstihu, pričom k dispozícii je aj voľba termínu, od ktorého bude karta platiť.

Zmena časov nastáva aj v už spustenej zóne Dvory IV, kde bude od 25. 9. 2023 platiť rovnaký čas regulácie od 12:00 – 24:00. Tento čas bol zvolený spoločne s magistrátom hlavného mesta aj na základe podnetov obyvateliek a obyvateľov, s cieľom posilniť reguláciu vo večerných hodinách a zjednotiť časy spoplatnenia v Petržalke.

V prípade otázok či podnetov neváhajte kontaktovať pracovníkov a pracovníčky Mestského parkovacieho systému počas pracovných dní od 8:00 do 18:00 na INFOLINKE 0800 222 888. K dispozícii je aj novootvorené Klientske centrum na Lužnej 7. Viac informácií o jeho otváracích hodinách a rovnako tak o fungovaní ďalších klientskych miest nájdete TU.

#petrzalkaparkuje #parkovanievpetrzalke

web od 2day