Septembrové číslo samosprávnych novín Naša Petržalka je na ceste do vašich schránok aj do vybraných inštitúcií

Letné mesiace zbehli ani nevieme ako a my vám prinášame SEPTEMBROVÉ číslo samosprávnych novín NAŠA PETRŽALKA, plné noviniek, ale hlavne praktických informácií o témach, ktoré hýbu našim petržalským mikrosvetom.

Najnovšie číslo je už v týchto chvíľach na ceste k vám. Opäť sa tak môžete začítať do voňavých stránok novín, na ktorých sa okrem iného dozviete napríklad aj to, že:

  • Petržalská plaváreň po dvojtýždňovej letnej odstávke znovu otvorila svoje brány všetkým nadšencom plávania. Ak ste si doteraz nenašli čas vidieť ich na vlastné oči, dočítate sa o nich na strane 2.
  •  Petržalka po prvýkrát pristúpila k vytvoreniu detského ihriska, ktoré nebude ohradené oplotením. Dôvody takéhoto postupu, ako aj kroky, ktoré majú pomôcť bezchybnému chodu ihriska, vám objasníme na strane 4.
  •  Sú súčasťou tímu miestneho úradu a aj im vďačíme za to, že sa Petržalka môže rozvíjať vo viacerých oblastiach. Ich superschopnosťou je hľadať a získavať externé finančné prostriedky, ktoré pomáhajú robiť zelené sídlisko lepším miestom pre život. Viac nám o sebe prezradili na stranách 6 – 7.
  • Záhradky roztrúsené medzi bytovými domami sú príjemným oživením sídliskovej šedi. Aj skrášľovanie tohto typu však musí mať svoje pravidlá, ktoré pomáhajú predchádzať negatívnym následkom na prírodu a okolie. Aké to sú, zistíte na strane 10.
  • Predčasné voľby sú raz-dva tu. Aby sme vám náročné rozhodovanie čo najviac zjednodušili, zhrnuli sme pre vás najdôležitejšie informácie na stranách 18 – 23.
  • Praktickú pomôcku sme pripravili aj pre petržalských automobilistov. Veríme, že vďaka nej sa konečne zorientujú v spletitých uličkách oboch parkovacích politík, ktoré na našom zelenom sídlisku platia – Petržalského parkovacieho systému a PAAS z dielne magistrátu hlavného mesta. Podrobnú mapu petržalského parkovania nájdete na stranách 16 – 17.

Chýbať, samozrejme, nemôže ani petržalská kultúra, aktuality, zaujímavosti, športová rubrika či vaša obľúbená tajnička. Veríme, že vás táto malá ochutnávka Našej Petržalky navnadila a s radosťou sa zahryznete do jej pútavých stránok. Prajeme vám príjemné čítanie.

Noviny Naša Petržalka nájdete už čoskoro vo vstupoch a schránkach vašich panelákov či v nových stojanoch vo verejných inštitúciách z dielne petržalských makačov. Dostupné sú však už teraz TU  alebo v mobilnej aplikácii Petržalka. Stiahnuť si ju môžu všetci majitelia tabletov a mobilných telefónov: iOSAndroid.

web od 2day