Októbrové číslo samosprávnych novín Naša Petržalka je na ceste do vašich schránok

Čoskoro ho nájdete aj vo vybraných petržalských inštitúciách.

Jesenné slnko na nás stále cerí svoje zúbky a láka nás do prírody. To ale neznamená, že nemáte zostať v obraze.

Preto vám prinášame OKTÓBROVÉ číslo samosprávnych novín NAŠA PETRŽALKA, plné noviniek, ale hlavne praktických informácií o témach, ktoré hýbu naším petržalským mikrosvetom.

Najnovšie číslo je už v týchto chvíľach na ceste k vám. Opäť sa tak môžete začítať do horúcich stránok novín, na ktorých sa okrem iného dozviete napríklad aj to, že:

Náročné parlamentné voľby sú za nami. Volebná účasť na najväčšom sídlisku sa vyšplhala na 71,62 %, čo znamená, že k volebným urnám v našich 95 okrskoch pristúpilo až 65 388 Petržalčanov a Petržalčaniek. O dostatočnú informovanosť voličov sa Petržalka ako vždy postarala aj na webe VOLBY.PETRZALKA.sk, kde nájdete aj aktuálne výsledky. Navyše, vďaka tohtoročnej novinke z dielne našich IT-éčkarov si obyvatelia mohli na webe vyhľadať svoj volebný okrsok a po prvý raz aj preveriť naplnenosť volebných miestností. Chcete vedieť, ako volila Petržalka? Čítajte na strane 2.

Nedávno sme vás informovali o zámere mestskej časti odkúpiť budovu i rokmi zanedbané pozemky Tenisového areálu Slávia Právnik Bratislava pri Veľkom Draždiaku. Išlo by tak o prvý pozemok, ktorý by v obľúbenej rekreačnej lokalite samospráva vlastnila. Aké je pozadie celého projektu a čo by na mieste chcela Petržalka vybudovať, nájdete na strane 3.

Ich revírom sú zákony, fungujú aj ako „antivírusový systém“. Stoja za takmer každou úspešnou realizáciou, kúpou či predajom, a taktiež za veľkou časťou každodenných i mimoriadnych úkonov petržalskej samosprávy. Ich referát má mimoriadne široký záber a ich pozornému oku neunikne žiadna zmluva ani dlžník. Ich práca podlieha kontrole verejnosti, no venujú sa aj vnútorným smerniciam a jednotlivým procesom miestneho úradu. Dámy a páni, zoznámte sa s našimi kolegami a kolegyňami z právneho referátu.

V piatok 22. septembra sa v Dom kultúry Zrkadlový háj uskutočnil slávnostný galavečer pri príležitosti prestížnej ankety Osobnosť Petržalky 2023. Do siene slávy pribudli šiesti ocenení vrátane osobnosti v kategórii Cena verejnosti či In memoriam. Celú atmosféru vrátane mien nových osobností vám priblížime na stranách 4 – 5.

Petržalka už tradične dvakrát do roka, na jar a na jeseň, pristavuje pre obyvateľov veľkokapacitné kontajnery, do ktorých môžu za asistencie pracovníkov údržby umiestniť objemný odpad. Ide o bezplatnú službu, ktorou chce samospráva odbremeniť Petržalčanov najmä od odvozu takéhoto odpadu na vlastné náklady či od komplikovanej a neefektívnej manipulácie s ním. Túto jeseň pre vás kontajnery pristavíme v 84 lokalitách, a to hneď TRIKRÁT TÝŽDENNE – KAŽDÝ PONDELOK, STREDU A PIATOK od 12:00 do 18:00. Ako prvá príde na rad lokalita Háje, neskôr Lúky a na záver ich vystriedajú Dvory. Po jarnej prestávke nevynecháme ani časť Slnečnice. Celý harmonogram vrátane informácií, čo ne/patrí do kontajnerov, nájdete na strane 9.

V najnovšom vydaní Našej Petržalky pokračujeme aj so stránkami, ktorých obsah je v réžii kolegov z Bratislavského samosprávneho kraja a Veolia Slovensko. Veríme, že vás ich články zaujmú a stanú sa pridanou hodnotou aj v bežných dňoch.

Chýbať, samozrejme, nemôže ani Rada právnika na strane 14, petržalská kultúra, aktuality, zaujímavosti, športová rubrika či vaša obľúbená tajnička. Veríme, že vás táto malá ochutnávka Našej Petržalky navnadila a s radosťou sa zahryznete do jej pútavých stránok. Prajeme vám príjemné čítanie.

Noviny Naša Petržalka nájdete už čoskoro vo vstupoch a schránkach vašich panelákov či v nových stojanoch vo verejných inštitúciách z dielne petržalských makačov. Dostupné sú však už teraz na PETRZALKA.sk/noviny alebo v mobilnej aplikácii Petržalka. Stiahnuť si ju môžu všetci majitelia tabletov a mobilných telefónov iOS  a Android. Nezabudnite nám tiež dať v komentároch vedieť, či sa noviny dostali až k vám. ĎAKUJEME! #nasapetrzalka

 

web od 2day