Zistite, na čom všetkom v rámci zlepšovania života na najväčšom sídlisku pracujeme

Komu sa nelení, tomu sa zelení. Svedčí o tom aj aktuálne dianie v našej samospráve.

Petržalka maká na plné obrátky. Presnejšie, petržalskí makači, ktorí sa uplynulý týždeň pustili do siedmej fázy kosby. Áno, Petržalské trávniky sa zazelenali aj na jeseň a hoci zelenú máme v obľube, občas ju treba trochu skrotiť.

Nateraz však pôjde o poslednú fázu a v prípade, že si to počasie ešte rozmyslí, prehodnotíme i ďalšie kosenie.

Čo ale nateraz isté je, že tak ako každý rok, aj tentokrát spúšťame veľké jesenné upratovanie. Presnejšie, od 16. októbra do 13. novembra pre vás budeme postupne v 84 lokalitách pristavovať veľkokapacitné kontajnery.

Šancu zbaviť sa veľkých a nepotrebných vecí budeme mať od 12:00 do 18:00 každý pondelok, stredu a piatok za asistencie našich nápomocných zamestnancov. VIAC INFO TU PETRZALKA.sk/kontajnery.

A pokračujeme. Iste ste si všimli, že rekonštrukčné práce už od približne polovice júla prebiehajú aj v našej Športovej hale Prokofievova. Deje sa tak preto, lebo Športové zariadenia Petržalky, s.r.o. uspeli v rámci výzvy Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry z dielne Fondu na podporu športu (FNPŠ), vďaka ktorej jej bola pridelená dotácia vo výške 339 630,25 €.

V prvej fáze opráv sme tak aj v spolupráci s externým dodávateľom kompletne vymenili okná a zrekonštruovali veľkú i malú telocvičňu vrátane strechy budovy. V nasledujúcich dňoch ešte dokončíme podlahy, obklady a pridáme ochranné siete na okná. A kedy otvoríme pre verejnosť?

Ak všetko pôjde podľa plánu, prví športovci budú môcť môcť vynovenú halu využívať približne od novembra. Číselný sumár, ale aj VIAC INFO o druhej fáze rekonštrukcie, ktorá sa uskutoční na budúci rok, prinesieme už čoskoro.

Nemusíme chodiť ani ďaleko od haly, aby ste si mohli všimnúť, že v jej okolí sa až po Ševčenkovu vinie krásny nový asfalt. Opäť zaň zodpovedajú petržalskí makači a pomerne nový finišer spoločne makajúci na oprave chodníkov, ktoré si svoj nový šat po rokoch zanedbávania už naozaj zaslúžia.

Náš finišer už svoje kvality okrem Prokofievovej predviedol aj na Pankúchovej, Belinského a Medveďovej ulici a rovnako tak v areáli ZŠ Turnianska. Nie je vôbec vylúčené, že sa už čoskoro dočká bračeka či sestričky v podobe druhého zakúpeného finišera. Už teraz však pracujeme na posilnení počtu našich asfaltérov a strojníkov, ktorým ide práca na oprave chodníkov čoraz viac od ruky.

No a v neposlednom rade môžete v týchto dňoch našich chlapov vidieť na Veľkom Draždiaku. Nie, nesedia si tam pri chutnom občerstvení z okolitých bufetov.

Práve naopak, majakú na tom, aby všetci Petržalčania i Petržalčanky mali v ďalšej letnej sezóne kde pohodlne ležať. Presne tak, ide o nový trávnik o rozlohe približne 1000 metrov štvorcových v okolí Bufetu Šutrovka.

Akonáhle ho chlapi osadia, zabezpečené bude aj pravidelné zavlažovanie. Samozrejme, v závislosti od počasia. A keďže nový trávnik potrebuje čas na svoj odpočinok a aj na to, aby sa uchytil, zábrany v jeho okolí budú osadené približne ďalšie štyri týždne.

Vopred ĎAKUJEME, že ich ich neničíte a že sa z výsledkov našej práce tešíte minimálne rovnako, ako my. Robíme to pre vás. #petrzalkamaka

web od 2day