Magistrát začína s budovaním vyvýšeného priechodu – OD 16. OKTÓBRA

Mesto pre deti tak vznikne aj na Budatínskej.

Ruku hore, kto si bol v sobotu 9. septembra užiť deň plný zábavy na Budatínskej? Ak práve lovíte v pamäti, čo sa tam dialo, pripomíname, že išlo o peknú akciu v rámci projektu Mesto pre deti v gescii kolegov z Metropolitného inštitútu Bratislavy s názvom Ulica na hranie, ktorej cieľom je meniť okolie škôl na živý verejný priestor s novými príležitosťami pre hru vonku.

A to sa veruže podarilo na výbornú.

Septembrovým podujatím sa ale šľachetný zámer nekončí. Práve naopak, kolegovia z bratislavského magistrátu, presnejšie oddelenia správy a údržby ciest, majú v pláne začať s prácami, ktoré by v rámci projektu Mesto pre deti zvýšili bezpečnosť nielen našich najmenších.

Konkrétne ide o vybudovanie vyvýšeného priechodu pre chodcov, ktoré odštartuje v pondelok 16. OKTÓBRA. Celková dĺžka prejazdnej úpravy dosiahne 16 metrov, pričom šírka priebežného chodníka v prejazdnej časti bude 5,5 metra. Súčasťou prác je aj výšková úprava kanalizačného poklopu, pričom ukončenie prác je naplánované na nedeľu 26. novembra.

A ako to už pri podobných prácach býva, motoristov i chodcov čakajú v uvedenom období dočasné dopravné obmedzenia.

Vopred ĎAKUJEME za ich rešpektovanie a tešíme sa, že aj vďaka našim kolegom bude ďalšia z petržalských ulíc o čosi bezpečnejšia.

VIAC INFO:
Lokalita
Nákres – 1. etapa
Nákres – 2. etapa

#petrzalka

web od 2day