Zlaté vedro 2022 potvrdilo, že Petržalka sa v riešení podnetov stále zlepšuje

Ďakujeme, makáme ďalej.

Portál www.Odkazprestarostu.sk vznikol v roku 2010, pričom ponúka obyvateľom a obyvateľkám samospráv priestor na nahlásenie podnetov z ich okolia. Od jeho spustenia pomohol na celom Slovensku vyriešiť už vyše 80-tisíc z nich.

Na uzavretie podnetov portál neustále dohliada a rýchlosť reakcií jednotlivých samospráv spätne vyhodnocuje v ankete Zlaté vedro. Inak tomu nebolo ani tento rok.  A veľmi nás teší, že petržalská samospráva sa v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi opäť zlepšila a už-už sa doťahuje na stupeň víťazov. Chcete vedieť, ako vaša zelená samospráva dopadla? Tak čítajte ďalej.

V ankete Zlaté vedro 2022 sme sa v kategórii RIEŠENIE PODNETOV posunuli z desiatej priečky na skvelé 4. miesto. Pred nami sa odzadu umiestnili MČ Vrakuňa, bratislavský magistrát a mesto Trnava. V kategórii KOMUNIKÁCIA sme taktiež zaznamenali výrazný posun, tentokrát z 12. miesta na 6. priečku. Skvelé, čo poviete?

Petržalka je v projekte zapojená od samého začiatku. Odvtedy len cez uvedený portál evidujeme od občanov 5726 podnetov, z ktorých sa nám až 4984 podarilo úspešne vyriešiť, alebo celkovo uzavrieť. V riešení na stoloch našich kolegov sa nachádza aktuálne už “len” 752 z nich. A verte, že pilne pracujeme aj na nich.

“Zo zisku zemiakovej medaily za rok 2022 sa veľmi tešíme. Zásluhu na tom však nemáme len my, ale predovšetkým naši kolegovia a kolegyne v teréne, vďaka ktorým môžeme s radosťou podnety na portáli uzavrieť či doriešiť. V rámci nastavenej stratégie sa nesústredíme len na novoprichádzajúce podnety, ale aj na tie staré, tzv. kostlivcov. Teší nás preto, že v kolonke neriešených podnetov nám svieti nula,” zhodujú sa Dávid Pavlík a Janka Ryzá, ktorí na referáte komunikácie pokrývajú práve podnetovú agendu.

 

Okrem výrazného postupu na jednotlivých priečkach nás ale teší, že okrem Odkazu pre starostu využívate aj iné formy, ako nás upozorniť na problémy. Patria k nim napríklad aj obľúbené aplikácie WhatsApp a Messenger a od tohto roka aj nový portál PODNETY.PETRZALKA.sk.

Na vaše podnety sa snažíme reagovať čo najrýchlejšie a tak, aby sme vám dokázali pomôcť čo najlepšie. Preto si nenastavujeme žiadne automatické odpovede, ale naši kolegovia a kolegyne každý jeden deň vrátane víkendov makajú na tom, aby vás mohli potešiť pozitívnou, no predovšetkým vecnou odpoveďou.

Veríme, že zlepšenie vidíte aj vy sami a na budúci rok ho opäť zahrnie aj finálne hodnotenie Zlatého vedra. Samozrejme, všetkým víťazom ankety blahoželáme a držíme palce do ďalšieho roka. Makáme ďalej. CELÉ HODNOTENIE TU.

#petrzalkamaka

web od 2day