Novembrové číslo samosprávnych novín Naša Petržalka je na ceste do vašich schránok

Nájdete ho aj vo vybraných inštitúciách.

Koniec októbra a s ním i predpovede počasia signalizujú, že nás už veľa teplých dní nečaká. K večerom pod dekou a so šálkou čaju vám preto prinášame NOVEMBROVÉ číslo samosprávnych novín NAŠA PETRŽALKA plné noviniek, ale hlavne praktických informácií o témach, ktoré hýbu naším petržalským mikrosvetom.

Najnovšie číslo je už v týchto chvíľach na ceste do vašich schránok. Opäť sa tak môžete začítať do horúcich stránok novín, na ktorých sa okrem iného dozviete napríklad aj to, že:

  • Dobrých nápadov nikdy nie je dosť, obzvlášť, ak jednoduchým spôsobom dokážeme pomôcť aj zvieracím obyvateľom nášho sídliska. Ako chlapi z údržby pomohli tým našim, pichľavým, sa dozviete na strane 2.
  • Poskladať územie tak, aby dokonale a vo všetkých ohľadoch slúžilo svojim obyvateľom. To je ich hlavnou úlohou a plnia si ju naozaj dôkladne. Veď Petržalka je jednou z najbujnejšie sa rozvíjajúcich mestských častí. Čo všetko to však znamená a čomu sa aktuálne venujú? Dámy a páni, zoznámte sa s našimi kolegami a kolegyňami z referátu územného rozvoja na stranách 4 – 5.
  • Zelené sídlisko zostáva verné svojej farbe. Svedčí o tom aj rozšírenie trávnatých plôch ako na brehu Veľkého Draždiaka, tak aj v okolí športovej haly Prokofievova či ihriska Fedinova. A to zďaleka nie je všetko. Zistite viac zo zákulisia práce petržalských makačov, ktorí stoja za pozitívnymi metamorfózami Petržalky. Čítajte na strane 6.
  • Najväčšia samospráva pravidelne pomáha svojim obyvateľom a obyvateľkám. Napríklad aj tým, ktorí strechu nad hlavou, žiaľ, z rôznych dôvodov stratili. Ich tiché volanie o pomoc si všimli aj naši kolegovia a kolegyne z oddelenia sociálnych vecí, ktorí v spolupráci s neziskovými organizáciami či občianskymi združeniami postupne nastavujú sieť rôznych foriem pomoci. Patrí k nim aj pilotný projekt pre ľudí bez domova. Chcete vedieť viac? Otvorte si stranu 7.
  • V najnovšom vydaní Našej Petržalky pokračujeme aj so stránkami, ktorých obsah je v réžii kolegov z Bratislavského samosprávneho kraja a spoločnosti Veolia Slovensko. Veríme, že vás ich články zaujmú a stanú sa pridanou hodnotou aj v bežných dňoch.
  • Chýbať, samozrejme, nemôže ani Rada právnika na strane 19, petržalská kultúra, aktuality, zaujímavosti, športová rubrika či vaša obľúbená tajnička. Veríme, že vás táto malá ochutnávka Našej Petržalky navnadila a s radosťou sa zahryznete do jej pútavých stránok. Prajeme vám príjemné čítanie.

Noviny Naša Petržalka nájdete už čoskoro vo vstupoch a schránkach vašich panelákov či v nových stojanoch vo verejných inštitúciách z dielne petržalských makačov. Dostupné sú však už teraz na PETRZALKA.sk/noviny alebo v mobilnej aplikácii Petržalka. Stiahnuť si ju môžu všetci majitelia tabletov a mobilných telefónov iOS a Android.

Nezabudnite nám tiež dať v komentároch vedieť, či sa noviny dostali až k vám. ĎAKUJEME!

#nasapetrzalka

web od 2day