Lúka vďaky patrí už aj bývalej vicestarostke Janke Hrehorovej

Pripomínať jej večný elán bude jarabina.

Potulky Petržalkou môžu byť pre niekoho záhadné, pre druhého objavujúce a pre iného spomínajúce.

Jedným z miest, na ktorom sa nám vynára množstvo spomienok, napríklad na osobnosti verejného a kultúrneho života, je takzvaná Lúka vďaky v blízkosti Malého Draždiaka na Starhradskej ulici.

Na známu oázu pokoja dohliada občianske združenie Za zeleň Petržalky, aj vďaka ktorému od roku 2009 na mieste vyrástlo už 15 stromčekov. Medzi inými napríklad dub Ladislava Chudíka, javor Daniela Heviera, jarabina Emílie Vášaryovej, vŕba Mariky Gombitovej či brest Milana Lasicu.

Symbolicky – v Deň boja za slobodu a demokraciu – k nim pribudol ďalší stromček, osud ktorého majiteľky sa mestskej časti bytostne dotýka. Ide o jarabinu Janky Hrehorovej, bojovníčky za lepší život na zelenom sídlisku.

 

Janka v rokoch 2018 až 2022 pôsobila ako pravá ruka nášho petržalského starostu Jána Hrčku a už štyri roky predtým aj ako poslankyňa miestneho zastupiteľstva. Dlhé roky sa angažovala i v neziskovom a dobrovoľnom sektore v snahe pomáhať tým, ktorí to potrebujú najviac.

Na našom miestnom úrade následne pracovala v rámci kancelárie starostu a prednostu, pričom jej hlavnou agendou bola komunikácia s kolegami a kolegyňami z našich organizácií a koordinácia spoločenských podujatí vrátane jej obľúbených kultúrnych aktivít. A hoci nás 1. júna 2023 náhle navždy opustila, v našich srdciach zostane navždy.

Veríme preto, že jarabina zasadená za prítomnosti šéfa našej samosprávy, rodiny, blízkych, kolegov i mnohých priateľov bude už navždy pripomínať Jankin úsmev, energiu, nadhľad a najmä množstvo práce, ktoré pre našu samosprávu a pre nás všetkých urobila. ĎAKUJEME, Janka.

#petrzalkaspomina

web od 2day