SÚRNE: Hľadá sa vianočný stromček

Tipy nám posielajte do nedele 26. novembra.

Že na Námestí republiky už krásny vianočný stromček je? Áno, vieme, ale tento rok sme lachvaty a povedali sme si, že vianočných stromčekov nikdy nie je dosť.

A sme radi, že rovnaký názor zastávajú aj naši kolegovia z Centra Technopol, s ktorými sa nám podarilo dohodnúť na osadení druhého petržalského stromčeka priamo pred budovu miestneho úradu.

Dopyt po ihličnatých krásavcoch je ale v aktuálnom období naozaj enormný a hoci jeden smrek sme už vyhliadnutý mali, sudičky mu do vienka prívetivý výzor práve nedopriali, a tak ho osud zavial do dielní petržalských makačov, kde poslúži na viaceré prospešné projekty.

Pohľad do kalendára nás však núti obrátiť sa s prosbou o pomoc priamo na vás, milí priatelia. Ak poznáte majiteľa alebo majiteľku súmerného ihličnana s výškou 10 až 12 metrov, s obvodom kmeňa do 40 cm (meraným vo výške 130 cm nad zemou), ktorý sa nachádza na území Petržalky, prípadne v susednom katastri inej mestskej časti a jeho životná púť je spečatená, dajte nám o ňom vedieť. Vítané sú aj dreviny s platným a schváleným výrubovým konaním, ktoré spĺňajú podmienku výšky do 12 metrov. Radi sa o jeho šetrný výrub vrátane odvozu postaráme.

Spokojní budú napokon všetci. Vy, že ste nám dobre poradili, my, že sme konečne v Petržalke osadili aj druhý vianočný stromček a v neposlednom rade samotný ihličnan, ktorý bude tešiť všetkých malých i veľkých obyvateľov a obyvateľky nášho zeleného sídliska.

Tak čo, idete do toho? Vaše tipy nám posielajte DO NEDELE 26. NOVEMBRA (vrátane) na podnety@petrzalka.sk.

Vopred ĎAKUJEME, že vám na krásach vianočnej Petržalky záleží. #vianocnapetrzalka

web od 2day