V petržalskom zastupiteľstve nastala zmena. Michala Saba nahradila Elena Pätoprstá

Miestne zastupiteľstvo Petržalka tvorí dokopy 35 členov plus starosta Ján Hrčka. V októbrových regionálnych voľbách v roku 2022 patril medzi zvolených poslancov za Team Bratislava a Progresívne Slovensko aj greenfluencer Michal Sabo, ktorý bol v tých istých voľbách zvolený aj za mestského a krajského poslanca Bratislavy a Bratislavského kraja.

Sabo zároveň kandidoval i v predčasných parlamentných voľbách v roku 2023, kde sa stal súčasťou jediného zákonodarného orgánu na Slovensku. Aj z tohto dôvodu sa tak svojho mandátu miestneho poslanca dobrovoľne vzdal. „Naďalej budem vykonávať mandáty poslanca BSK a poslanca NR SR,“ zdôraznil však pre TASR.

Mestská časť Bratislava-Petržalka zverejnila oznámenie o nastúpení náhradníka už v decembri 2023. V zmysle zákona o podmienkach výkonu volebného práva platí, že ak zanikol mandát poslanca zastupiteľstva, nastupuje ako náhradník kandidát, ktorý získal najväčší počet platných hlasov v danom volebnom obvode.

V tomto prípade pomyselný palec ukázal na Elenu Pätoprstú, zástupkyňu koalície NOVA, OKS, Zmena zdola, Demokratická únia Slovenska, Slovensko (OĽANO), NOVA a KÚ. Verejnosti je jej meno určite známe, keďže už pôsobila v petržalskom zastupiteľstve v rokoch 2010 – 2022, vo volebnom období 2018 – 2022 bola vicežupankou Bratislavského samosprávneho kraja a mestskou poslankyňou. V rokoch 2018 a 2022 sa tiež uchádzala o post starostky Petržalky. Ako náhradníčka, ktorá svoj sľub zložila v utorok 6. februára na 11. riadnom zasadnutí Miestneho zastupiteľstva, bude rovnako ako jej predchodca zastupovať zelené témy.

Staronovú pani poslankyňu aj v mene jej kolegov vítame v petržalskom zastupiteľstve a držíme jej palce v napĺňaní cieľov z radov obyvateľov najľudnatejšieho sídliska.

#petrzalkazije

web od 2day