Petržalka v búrke obstála na výbornú

Dôvodom sú včasné opatrenia našich kolegov a kolegýň.

V týchto dňoch trápi celú Európu okrem iného i počasie. Konkrétne intenzívne búrky sprevádzané krúpami či dokonca menším tornádom v neďalekom Rakúsku.

Spôsobil ho búrkový systém, ktorý sa v utorok podvečer od juhozápadu presunul aj na Slovensko. A nevyhla sa mu, žiaľ, ani Petržalka.

Krátke, no intenzívne vyčíňanie prírodného živlu si okrem poriadnej dávky vody na chodníkoch i cestách vyžiadalo v našich uliciach i popadané stromy a konáre. Našťastie tu okrem Dobrovoľného hasičského zboru Bratislava – Petržalka máme i chlapov z údržby alias petržalských makačov, ktorí sa, akonáhle to poveternostné podmienky umožnili, pustili do odpratávania škôd.

Išlo predovšetkým o lokality Nobelovo námestie, Ševčenkova, Markova, Švabinského, Wolkrova, Beňadická, Znievska, Romanova, Gessayova či Lietavská. Na mnohé z nich natrafili sami, na niektoré ste nás upozornili práve vy, milí Petržalčania a Petržalčanky, za čo vám aj touto cestou srdečne ĎAKUJEME.

No napriek tomu, že niektoré dreviny silnému lejaku s vetrom neodolali, zelené sídlisko v búrke obstálo na výbornú. Dôvodom je totiž to, že naši kolegovia a kolegyne z referátu životného prostredia dlhodobo vykonávajú pravidelné kontroly zelene priamo v teréne. Ak je niektorá slabá, stará, príliš prerastená alebo akokoľvek inak poškodená, na jej stav upozornia práve chlapov z údržby, ktorí sa už následne o ňu patrične postarajú. Ide práve o orezy konárov, opiľovanie či totemy, na ktoré sa nás často dopytujete.

Aj na tomto príklade je vidieť, že naši odborníci a odborníčky dobre vedia, čo a prečo robia. Výsledkom je totiž menej škôd i nehôd pri vyčíňaní sezónneho počasia. Ubezpečujeme vás preto, že v našej dôslednej práci budeme pokračovať aj naďalej, aby sa nám spoločne žilo na zelenom sídlisku lepšie, pokojnejšie a najmä čo najbezpečnejšie.

A nezabudnite, ďalšie búrky nás podľa špecialistov na počasie zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) ešte čakajú. Výstrahy 1. stupňa sú aj pre Petržalku vyhlásené najmä na piatok. Prosíme, dávajte si na seba pozor nech ste kdekoľvek a nepodceňujte silu prírody.

#petrzalkamaka

web od 2day