Petržalka získala financie na obnovu ďalších dvoch plavární

Po Pankúchovej sa dočkajú aj Budatínska a Holíčska.

V predchádzajúcom roku sa mestskej časti Bratislava-Petržalka podarilo uspieť v rámci výzvy Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry z dielne Fondu na podporu športu (FNPŠ), vďaka ktorej jej bola pridelená dotácia vo výške takmer milión eur na sanáciu stavebných porúch a obnovu plavárne na Pankúchovej.

Ďalší milión eur na revitalizáciu zo svojho rozpočtu vyčlenila i naša samospráva. Výsledky i postup prác môžete sledovať na webe PETRZALKA.sk/bazenpankuchova.

Lenže, Pankúchova nie je jediným bazénom, ktorý si zaslúži našu pozornosť a opateru. Najľudnatejšia samospráva ich chce postupne opraviť čo najviac. Aj preto sa vďaka kolegom z referátov projektového riadenia a investičných činností zapojila do ďalšej výzvy. A opäť úspešne.

Správna rada fondu na jubilejnom 50. zasadnutí 23. mája 2024 schválila prerozdelenie ďalších, približne 35,4 milióna eur na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry, aj vďaka navýšeniu príspevku fondu z Ministerstva cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky.

Z celkovo 225 žiadostí z celej republiky schválili členovia najvyššieho orgánu fondu 73 projektov. Medzi nimi aj dva petržalské. Zatiaľ čo mestská časť Bratislava-Petržalka získala 1 100 000 eur na sanáciu stavebných porúch a obnovu plavárne ZŠ Budatínska, Športové zariadenia Petržalky a.k.a. Petržalka športuje, 100 % vlastnené zelenou samosprávou, získali na rovnaké práce, ale na plavárni ZŠ Holíčska viac než 900-tisíc eur. A to je už celkom slušný peniaz na ďalšie vylepšenia, čo poviete?

Rovnako ako v prípade Pankúchovej sa na obnove oboch bazénov bude finančne spolupodieľať aj petržalská samospráva, pričom môžeme prezradiť, že oba projekty budú vo veľkej miere kopírovať overený postup vynovenej plavárne, čo okrem iného znamená i urýchlenie procesov pri hľadaní zhotoviteľov.

O začiatku rekonštrukčných a stavebných prác, ale aj o ich ďalšom priebehu, vás budeme informovať v najbližších mesiacoch.

Nateraz v mene našej mestskej časti ĎAKUJEME priateľom z FNPŠ za naozajstnú podporu športu a veríme, že vďaka poskytnutým finančným zdrojom sa budeme môcť pustiť čo najskôr do práce, aby mohol pohyb a zdravý životný štýl v Petržalke naďalej prekvitať.

#petrzalkasportuje

web od 2day