Júnové číslo samosprávnych novín Naša Petržalka je na ceste do vašich schránok

Čoskoro ho nájdete aj vo vybraných inštitúciách.

Mesiac jún bude na najväčšom sídlisku nabitý podujatiami. Odštartuje ho Petržalský Deň detí, ten vystriedajú dôležité Eurovoľby a štvrtý júnový víkend bude patriť párty roka s názvom Dni Petržalky 2024. To ale neznamená, že nemáte zostať v obraze.

Pomôže vám v tom najnovšie číslo samosprávnych novín Naša Petržalka, ktoré je už v týchto chvíľach na ceste do vašich schránok a okrem iného sa v nich dozviete napríklad aj to, že:

  • Petržalskí zamestnanci nie sú len „bežní úradníci“. Naopak, každý deň riešia množstvá rozličných situácií. Rovnako je to i v prípade kolegov z referátu dynamickej dopravy, ktorých revírom sú najmä miestne cesty III. a IV. triedy, teda cesty a chodníky, o ktoré sa starajú ako o vlastné. Viac o ich práci čítajte na strane 4.
  • Petržalské miestne zastupiteľstvo tvorí okrem starostu Ján Hrčka aj ďalších 35 volených zástupcov. Málokto však vie, že u nás existujú tzv. „poslanecké priority“, ktoré jednotlivým členom zastupiteľstva umožňujú pomôcť sumou 5000 eur na rok tam, kde je to podľa nich potrebné. Z poslaneckých priorít však nemusia profitovať len inštitúcie, ale aj samotní obyvatelia. Ako? Zistite na strane 7. Prehľad projektov, ktoré petržalskí poslanci podporili v minulom roku je zase dostupný v tabuľke na stranách 8 – 9.
  • Už v sobotu 8. júna sa na Slovensku uskutočnia dôležité voľby do Európskeho parlamentu. Ako voliť, ktoré politické subjekty vlastne kandidujú, ale aj kompletný zoznam okrskov a volebných miestností v Petržalke nájdete na stranách 13 – 16.
  • Vedeli ste, že aj láske k telocviku sa dá naučiť? Dôkazom je celoslovenský projekt Tréneri v škole, ktorého veľký úspech si pochvaľujú i žiaci na ZŠ Pankúchova. Celý príbeh vedúci deti okrem lásky k pohybu i k samostatnosti, ale tiež viac o pozadí celého projektu, si môžete prečítať na stranách 18 – 19.
  • Aj v júnovom vydaní Našej Petržalky, samozrejme, pokračujeme so stránkami, ktorých obsah je v réžii kolegov z Bratislavského samosprávneho kraja a Veolia Slovensko. Veríme, že vás ich články zaujmú a stanú sa pridanou hodnotou vašich bežných dní.
  • Chýbať nemôže ani rada právnika, petržalská kultúra, aktuality, zaujímavosti, športová rubrika či vaša obľúbená tajnička. Veríme, že vás táto malá ochutnávka Našej Petržalky navnadila a (pravidelne) s radosťou sa zahryznete do jej pútavých stránok. Prajeme vám príjemné čítanie.

Noviny Naša Petržalka nájdete už čoskoro vo vstupoch a schránkach vašich panelákov či v nových stojanoch vo verejných inštitúciách z dielne petržalských makačov. Dostupné sú však už teraz na PETRZALKA.sk/noviny.

#nasapetrzalka

web od 2day