Detská pohotovosť na Antolskej od 1. júna končí

Využiť môžete služby Národného ústavu detských chorôb.

Všetci dobre vieme, že pri deťoch stačí nanosekunda nepozornosti a úraz je na svete.

Pokiaľ ste v takých prípadoch so svojimi ratolesťami zvykli navštevovať detskú pohotovosť na Antolskej, žiaľ, od 1. júna to už nebude možné. Ako nám totiž kolegovia oznámili, od tohto dátumu Nemocnica sv. Cyrila a Metoda v Petržalke ukončuje činnosť ústavnej pohotovostnej ambulancie pri Klinike pre deti a dorast A. Getlíka SZU a UNB.

K tomuto nemocnica dospela na základe „rozsahu poskytovania zdravotnej starostlivosti detskému pacientovi v tejto ambulancii a možnostiam komplexnej diagnostiky a liečby v prípade potreby neodkladnej a urgentnej zdravotnej starostlivosti“ v kontexte „dlhodobého a postupného poklesu ošetrených pacientov.“

Ak teda bude potrebovať vyhľadať neodkladnú zdravotnú pomoc z pohľadu bezpečnosti a kvality pre detského pacienta, Nemocnica Antolská i naša samospráva vám odporúča využiť komplexnú starostlivosť garantovanú Národným ústavom detských chorôb (NÚDCH) v MČ Bratislava – Nové Mesto, ktorý je, čo sa vzdialenosti týka, primerane časovo dostupný pre všetkých obyvateľov a obyvateľky Petržalky.

Aj v mene našich priateľov z Antolskej ĎAKUJEME za pochopenie a veríme, že vám nové opatrenie nespôsobí priveľké komplikácie vo využívaní zdravotnej starostlivosti pre našich najmenších.

#petrzalka

web od 2day