Dni Petržalky ožijú discopríbehom

Užite si hodinku nonstop zábavy s Michalom Davidom.

Neveríme, že je tu ešte niekto, kto nevie, že už 21. – 23. júna nás čaká najväčšia párty v našom katastri DNI PETRŽALKY 2024 s dobrou energiou od Veolie.

Pretože, že ste všetci vzorní, je nám jasné, že mená interpretov, ktorí nám počas troch dní poriadne spestria náladu, ste si už poriadne naštudovali. No ako sme sľúbili, v talóne máme ešte jedno.

Dámy a páni, držte si klobúky. Do Petržalky zavíta skvelý Michal David.

Hoci jeho meno netreba zvlášť predstavovať, pripomíname, že tento výnimočný český spevák, skladateľ a hudobník má od počiatku svojej kariéry v roku 1976 na konte tie najznámejšie hity, z ktorých nepochybne dominuje pieseň „Nenapovídej“ i ďalšie piesne z jeho sólového albumu z roku 1980, známe z filmov ako Vítr v kapse, Láska z pasáže či Discopříběh.

Vlastným menom Vladimír Štancl počas svojej kariéry predal viac než 3,5 milióna nosičov a napísal viac ako 600 piesní.

Mnohé z nich sa objavili v repertoároch známych interpretov – medzi nimi napríklad Karla Gotta, Heleny Vondráčkovej, Lucie Bílej, Báry Basikovej, Ilony Csákovej, Hany Zagorovej a ďalších.

Pozornosti rodáka zo stovežatej Prahy neunikla ani tvorba divadelných dosiek. Vrcholný úspech zaznamenal skomponovaním hudby do muzikálu Kleopatra. Svoje autorstvo si pripísal aj na muzikáloch Tři mušketýři, Angelika či Mona Lisa.

Michalovi Davidovi sa svojho času podarilo do posledného miesta vypredať pražskú O2 Arenu s kapacitou 18-tisíc miest. Čo poviete, tromfneme to na našom Závodisku? Šancu dokázať to a na plné hrdlá si zanôtiť všetky obľúbené songy popovej legendy z Česka, budete mať v piatok 21. júna od 22:00.

Dobehnite a žite si svoj (petržalský) discopříběh spolu s nami.

#dnipetrzalky #petrzalkazije

web od 2day