Petržalčanom záleží na výsledku eurovolieb

Samospráva vydala takmer päťtisíc hlasovacích preukazov.

Obyvatelia Petržalky budú v sobotu voliť v 64 volebných okrskoch.

V 115-tisícovej Petržalke, najľudnatejšej mestskej časti, je aktuálne zapísaných viac ako 93-tisíc oprávnených voličov so slovenským občianstvom.

Tí môžu o budúcnosti Slovenska v Európskej únii rozhodnúť svojím hlasom v sobotu 8. júna v 64 volebných miestnostiach naprieč Petržalkou, v ktorých bude na hladký priebeh volieb do Európskeho parlamentu dohliadať viac ako 300 členov komisií.

Petržalčania si dôležitosť účasti vo voľbách uvedomujú a záleží im na tom, ktorí poslanci a poslankyne v Bruseli budú najbližších päť rokov zastupovať ich záujmy, či už pri riešení každodenných globálnych, ale aj regionálnych výziev.

Dôkazom je aj počet vydaných hlasovacích preukazov, o ktoré bolo možné požiadať online či poštou, alebo si ich vybaviť osobne na Miestnom úrade Petržalka v Centre Technopol do dnešného (piatok 7. júna) poludnia.

Mestská časť Bratislava-Petržalka vydala celkovo 4874 preukazov, čo je najviac v histórii eurovolieb v Petržalke.

„Najväčší nával sme mali posledný týždeň pred voľbami, počas ktorého sme vydali takmer 1600 hlasovacích preukazov. V posledný deň prišlo viac ako 300 ľudí,“ hovorí vedúca referátu organizačných vecí petržalského miestneho úradu Alžbeta Neuschlová, ktorá očakáva vysokú volebnú účasť.

Aj o tej bude samospráva počas volebného dňa priebežne informovať na webe volby.petrzalka.sk/ep, kde voliči zároveň nájdu všetky dôležité informácie o voľbách do Európskeho parlamentu 2024.

web od 2day