Svetový deň darcov krvi oslavujeme dobrými správami

Jubilejná Petržalská kvapka krvi zachráni viac než stovku životov.

Už je to 20 rokov, čo priatelia z Národnej transfúznej služby SR oslavujú svoju existenciu i Svetový deň darcov krvi.

Pri tejto príležitosti v rámci podujatia Deň otvorených dverí môžete dnes 14. júna v čase od 7:00 do 17:00 navštíviť odberné miesta NTS SR po celej republike. VIAC INFO TU.

Dvadsiate výročie sme však nedávno oslávili aj v našej Petržalke. Konkrétne vo štvrtok 6. júna v CC Centrum, kde sa práve v spolupráci s priateľmi z NTS uskutočnil už 20. ročník tradičného podujatia Petržalská kvapka krvi.

A aj jubilejný rok sme oslávili na parádu. Veď záujem o darovanie červenej tekutiny prejavilo až 53 darcov vrátane zamestnancov Miestneho úradu Petržalka a Mestskej polície Bratislava. Vo finále krv napokon darovalo až 36 z vás.

Týmto odberom sa získalo zhruba 16 litrov najvzácnejšej tekutiny, čo vie pomôcť približne 108 pacientom. A to je naozaj úžasné!

Milé Petržalčanky a Petržalčania, darkyne i darcovia, ĎAKUJEME, že vám na životoch druhých záleží a aj takýmto, možno citlivým, spôsobom ste spoločne s nami ochotní darovať kúsok seba a častokrát zachrániť to najvzácnejšie – život. Sme na vás hrdí a už teraz sa tešíme na ďalší ročník.

#petrzalkapomaha

web od 2day