Petržalské škôlky sa tešia na vaše deti aj počas leta

K dispozícii bude 24 zariadení.

Čochvíľa sú tu letné prázdniny a vy rozmýšľate, čo s vašimi malkáčmi, keď počet dní dovolenky v práci skrátka nepustí?

Nebojte sa, ako každý rok, aj tentokrát má mestská časť Bratislava-Petržalka pre pracujúcich rodičov praktické riešenie. Prevádzka materských škôl v našej správe bude zabezpečená aj v lete.

Presnejšie povedané, pôjde o takzvaný systém „na striedačku“. To znamená, že 12 materských škôl bude otvorených v júli a ďalších 12 zase v auguste.

Zatiaľ čo počas dvoch letných mesiacov ostane v bežnej prevádzke dokopy 24 z 27 petržalských škôlok, MŠ Gessayova 2, MŠ Holíčska 50, MŠ Nobelovo námestie 6, ktoré majú sídlo v priestoroch našich základných škôl, zostanú ZATVORENÉ.

Dôvodom je prerušená prevádzka školských jedální základných škôl, v ktorých sa spravidla stravujú aj škôlkari. Deti z týchto škôlok budú preto presunuté do priestorov inej materskej školy nasledovne:

  • MŠ Gessayova 2 do MŠ Gessayova 31,
  • MŠ Holíčska 50 do MŠ Holíčska 30 a
  • MŠ Nobelovo námestie 6 do MŠ Röntgenova 16.

V prípade, že škôlka, ktorú pravidelne cez rok vaše dieťa navštevuje, bude v danom miesiaci zatvorená, prihlásiť ho môžete do „náhradnej MŠ“, a to na prvých 10 pracovných dní:

JÚL: od 1. 7. do 15. 7.

AUGUST: od 1. 8. do 14. 8.

Kompletné informácie o letnej prevádzke petržalských materských škôl získate TU.

Návrh, ako aktívne tráviť letné prázdniny, máme ale aj pre rodičov Petržalčiat, ktoré už zo škriatkovských lavíc materských škôl vyrástli. Ak majú vaše ratolesti 6 až 13 rokov, prihlásiť ich môžete na naše denné tábory pre malých hrdinov SUMMER HERO CAMP. Prebiehať budú v týždňových turnusoch – od pondelka do piatka -, pričom prvý odštartuje už 1. júla.

Nech už sa teda rozhodnete tráviť letné prázdniny s vašimi drobcami akokoľvek, veríme, že vám aj možnosti ponúkané vašou samosprávou pomôžu prežiť krásne, pokojné a veselé leto plné zážitkov.

#petrzalkazije #petrzalkasportuje

web od 2day