Dni Petržalky 2024 majú pre vás 48 stánkov plných chutného jedla i pitia

Presvedčte sa, že Petržalka chutí.

Dve noci nás delia od najväčšej petržalskej párty DNI PETRŽALKY 2024 s dobrou energiou od @‌Veolia Slovensko. Mená interpretov už poznáte, sprievodný program tiež i o našej novinke pre deti v podobe pečiatkovej súťaže ste už počuli.

Tak na čo sme ešte zabudli? No jasné, na občerstvenie.

Veru tak, správny festival sa nezaobíde bez fajnového jediva a pitiva. Inak tomu nebude ani predposledný júnový víkend na Dostihovej dráhe. V 29 stánkoch vybraných na základe verejnej súťaže na vás čakajú všakovaké mňamky.

Tak napríklad tradičné i menej tradičné langoše, cigánska pečienka, grilované špeciality, párance, burgre, belgické hranolky, kórejske corndoggy či quesadilla. Zo sladkostí nesmú chýbať trdelníky, cukrová vata, pop corn, pelendreky, ale aj iné mňamózne cukrovinky.

Počasie na víkend avizuje tridsiatky. Preto určite netreba zabúdať na pitný režim. Občerstviť sa fajným chladeným nápojom budete môcť opäť v stánkoch Mestskej časti Bratislava-Petržalka, ktoré sme, poučení z minulého roka, tentokrát poriadne nafúkli.

Nie nadarmo nájdete v priloženej mape hneď pri gastro zóne časť vyznačenú ikonkou pivka a vínka, kde teda v skutočnosti nenájdete iba „ikonky“. Petržalskí makači vám spoločne s brigádnikmi v niektorom zo 16-tich stanov s radosťou načapujú pivo – Plzeň alebo Radegast, Birell radler nealko, kofolu originál a, samozrejme, zakúpiť si budete môcť i minerálnu – ne/perlivú vodu Rajec.

Tohtotočnou novinkou nielen pre dámy je i petržalský stan, kde sa bude čapovať výlučne prosecco. Nájdete ho podľa žiarivej ružovej farby.

Osviežujúce drinky si rovnako budete môcť zakúpiť v stánku pri našej STREET ZÓNE i v ďalšej novinke – petržalskom foodtrucku -, ktorý pre tentokrát jedlo vymení za nápoje. A báť sa, samozrejme, nemusia ani všetci kávopiči, ktorí si budú môcť vybrať zo širokej ponuky troch stánkov.

Platiť bude možné, samozrejme, v hotovosti i kartou.

Ale avizované horúčavy predsa len nepustia. Aby vám nenarobili nijakú nepríjemnú šarapatu, kvôli ktorej by ste mohli zmeškať svoj obľúbený koncert či atrakciu, naši kamaráti z Bratislavskej vodárenskej spoločnosti nám pre vás poskytnú dve cisterny s pitnou vodou.

Na mape ich nájdete podľa symbolov modrých kvapôčok. A keby už bolo úplne najhoršie, pitná voda je dostupná aj z kohútikov na verejných toaletách. Takže hor sa zabávať, priatelia.

#dnipetrzalky #petrzalkazije #petrzalkachuti

web od 2day