Plávanie na Draždiaku je opäť pod dohľadom starostlivých chobotničiek

Už dnes 24. JÚNA totiž naši kamaráti zo spolku ochrancov vody OCTOPUS začínajú držať stráž nad bezpečnosťou plavcov a plavkýň vo vodách petržalského mora. A nebojte, nebudú na vás dohliadať z druhého poschodia petržalského paneláka, ale priamo z brehov.

Ich stanovisko nájdete už tradične po ľavej strane Barracuda Bufet a zároveň bližšie smerom k nemocnici. K dispozícii budú mať, samozrejme, aj čln či paddleboard pripevnený k mólu, a nebude chýbať ani automatický defibrilátor, kyslíkový prístroj, potápačskú výstroj a takisto kontajnerový sklad na uskladnenie potrebnej výbavy.

Záchranári budú pri vyhľadávanej vodnej ploche k dispozícii až do 6. SEPTEMBRA v čase od 10:00 – 18:00. No ich prítomnosť nie je to jediné, čo spraví letné radovánky bezproblémové. Ako vždy v prvom rade zodpovedáme sami za seba. Preto, prosíme, nezabúdajte dbať o svoju bezpečnosť a koniec koncov i pohodu aj vy sami.

Nezabúdajte s pribúdajúcimi teplotami zvýšiť i množstvo nealko tekutín či frekvenciu natierania opaľovacích krémov. Čo nezaškodí znížiť, je príjem viacpercentných nápojov či dĺžku pobytu na priamom slnku.

ĎAKUJEME našim záchranárom za cennú spoluprácu a vám, milí Petržalčania i návštevníci, zase za solidárnosť. Prajeme príjemné a bezpečné slnenie i kúpanie!

#petrzalkazije #petrzalkapomaha

web od 2day