Pomoc pri domácom násilí. Vypočujte si 54. diel podcastu Z petržalskej obývačky

„Ak neprejavuje úctu svojej mame, nebude ani vám.“ Aby bola každý petržalská obývačka bezpenčná. V najnovšom diele Z petržalskej obývačky sme preberali neľahkú, avšak o to dôležitejšiu tému. Naša kolegyňa z oddelenia sociálnych vecí Bronislava Korec Terenová, ktorá sa už roky zameriava na pomoc týraným osobám – najmä ženám. Priblížila hranice medzi konfliktom a násilím, fázy stupňujúcej sa agresie, ktoré sa obvykle opakujú v podobných vzorcoch či signály, ktoré si treba v partnerskom nažívaní všímať.

Objasnila, ako postupovať pri životne dôležitom kroku odchodu od násilného partnera i to, aké sú ďalšie možnosti pre osobu v najzraniteľnejšom období života.
Veľmi by sme si priali, aby sme túto časť podcastu nemuseli natáčať, ale zároveň dúfame, že pomôže niekomu, kto to môže akútne potrebovať.

Ak sa vy alebo niekto vo vašej blízkosti ocitne v neľahkej situácii, o možnostiach pomoci sa môžete informovať na našej stránke TU  alebo priamo kontaktovať naše oddelenie sociálnych vecí či ktorúkoľvek organizáciu, ktorá sa snaží obetiam domáceho násilia podať pomocnú ruku alebo nasmerovať na správnu cestu.


Celý rozhovor si môžete pozrieť aj na našom oficiálnom YouTube . Vopred ĎAKUJEME aj za odber. Jeho audio verziu nájdete na všetkých dostupných podcastových platformách.
Spotify alebo Apple Podcasts .

web od 2day